Τρίτη 6 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ
Ασαφής δέσμη μέτρων για τα Βακούφια

Στην ορεινή Οργάνη της Ροδόπης περιόδευσε χτες η υπουργός Εξωτερικών

Τις γνωστές υποσχέσεις για ισονομία και ισοπολιτεία που κάθε τρεις και λίγο ακούνε οι μουσουλμάνοι της Θράκης, επανέλαβε με τη σειρά της και η ΥΠΕΞ Ντ. Μπακογιάννη, στη διάρκεια της διήμερης περιοδείας της που ξεκίνησε χτες από την Κομοτηνή και ολοκληρώνεται σήμερα με την επίσκεψη στην Ξάνθη.

Χρόνια τώρα όμως οι μουσουλμάνοι της Θράκης, χτυπιούνται διπλά από την πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Ζουν σε οικισμούς που οι υποδομές όπως ύδρευση και αποχέτευση αποτελούν πολυτέλεια, που η συγκοινωνιακή σύνδεση εξαρτάται από τον καιρό και η εκπαίδευση των παιδιών τους γίνεται μέσα στις συμπληγάδες που στήνουν η αντιεκπαιδευτική πολιτική σε συνδυασμό με τις ελληνοτουρκικές διενέξεις. Οι αγρότες, καπνοπαραγωγοί στην πλειοψηφία τους, ξεκληρίζονται στο πλαίσιο της Νέας ΚΑΠ και η σοδειά τους πουλιέται σε εξευτελιστικές τιμές στους εμπόρους.

Προφανώς λοιπόν η Ντ. Μπακογιάννη, σε άλλους απευθύνονταν όταν μιλώντας στην ορεινή Οργάνη της Ροδόπης είπε ότι στόχος της κυβέρνησης, είναι μία Θράκη με αδιαπραγμάτευτη ισονομία και ισοπολιτεία, μία Θράκη που θα έχει ως μεγάλη της δύναμη το ανθρώπινο δυναμικό. «Από την ορεινή Οργάνη στέλνω το μήνυμα ότι η Θράκη αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι η περιοχή έχει μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες, μέσα στο ευρύτερο βαλκανικό περιβάλλον. Κι εδώ αποκαλύφθηκε σε ποιους απευθύνεται. Στους μεγαλοεπιχειρηματίες που χρόνια τώρα απολαμβάνουν τα διάφορα αναπτυξιακά κίνητρα και τις πριμοδοτήσεις με τσάμπα ζεστό χρήμα.

Κατά τα άλλα, η ΥΠΕΞ παρουσίασε τη δέσμη μέτρων που αποφασίστηκε πρόσφατα στη διακυβερνητική και αφορά στο ζήτημα διαχείρισης των Βακουφιών, κλπ. Δέσμη μέτρων που όμως δεν έχει αναλυθεί στις λεπτομέρειές της και άρα δεν είναι ξεκάθαρο αν τελικά ικανοποιεί τα πάγια χρόνια αιτήματα της μειονότητας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ