Τρίτη 6 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα αντικαπιταλιστικά...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΔΙΑΝΥΟΥΜΕ ΤΙΣ πιο κρύες μέρες του χειμώνα μας λένε οι μετεωρολόγοι, πράγμα ιδιαιτέρως περίεργο αφού - όπως διατυμπάνιζαν κάποια τηλεοπτικά κανάλια και εφημερίδες - ο Γιώργος Παπανδρέου «έβαλε φωτιά στο πολιτικό σκηνικό». Μια φορά ...ζέστη δεν καταλάβαμε.

Και πώς να υπάρξει πολιτική «θερμότητα» άλλωστε, όταν δύο ημέρες μετά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας στη Βουλή, οι υποτιθέμενες «πολιτικές» αναλύσεις γίνονται με όρους ...σαπουνόπερας.

Φοβήθηκε ο Καραμανλής και δε «σήκωσε το γάντι» των εκλογών; Ηταν άνετος κάνοντας τον Παπανδρέου να φοβηθεί; Τέτοια ερωτήματα είναι που ...ταλανίζουν.

Σας βεβαιώνουμε ότι κανένας δε φοβήθηκε κανέναν. Γιατί στην πραγματικότητα και οι δυο τους ένα μόνο πράγμα φοβούνται: Το λαό.

Κι αυτός - όπως και τα προβλήματα που τον απασχολούν - ουδεμία θέση είχε στη συζήτηση στη Βουλή.

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ μάθαμε και κάποια πράγματα που δε γνωρίζαμε. Ξέρατε, για παράδειγμα, ότι ο Γιώργος Παπανδρέου ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς είναι η ...αντικαπιταλιστική φωνή του πλανήτη και πως όπου βρεθεί κι όπου σταθεί στηλιτεύει τον άγριο καπιταλισμό;

Προφανώς, δεν το ήξερε πριν μερικά χρόνια η κυβέρνηση των ΗΠΑ όταν τον έστειλε ως υπουργό Εξωτερικών της κυβέρνησης Σημίτη να διαφημίζει το αντιτρομοκρατικό της δόγμα στη Μέση Ανατολή. ΄Η μήπως το ξέχασε αυτό το ταξιδάκι του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ;


Γρηγοριάδης Κώστας

ΠΑΝΤΩΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ είχαν οι τοποθετήσεις «πρωτοκλασάτων» στελεχών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, όταν αμφότεροι προειδοποιούσαν αλλήλους για την ύπαρξη «ώριμων φωνών» και «συνετών στελεχών» στα κόμματά τους.

Φαίνεται πως τα δύο κόμματα γίνονται όλο και περισσότερο συγκοινωνούντα δοχεία, τόσο που σε λίγο θα μπερδεύουν ποιοι είναι οι «δικοί τους» και ποιοι «οι άλλοι»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ