Τρίτη 6 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Φωνάζει ο κλέφτης...

Ως ...ηγέτης του παγκόσμιου αντικαπιταλιστικού κινήματος εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, απαντώντας στην τεκμηριωμένη κριτική της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Η επί της ουσίας κριτική του ΚΚΕ στο ΠΑΣΟΚ, που αποκαλύπτει την προφανέστατη ταύτισή του με τις βασικές κυβερνητικές επιλογές, ενόχλησε τον Γ. Παπανδρέου, ο οποίος επέλεξε προχτές το βήμα της Βουλής για να επιτεθεί συκοφαντικά κατά του ΚΚΕ, λέγοντας ότι αποτελεί «αριστερό ψάλτη της Δεξιάς»! Και αυτό όταν λίγα λεπτά πριν ο ίδιος διαβεβαίωνε την κυβέρνηση ότι εμμένει στη συμφωνία του για την αναθεώρηση του άρθρου 16 που αποτελεί κεντρική επιλογή της ΝΔ. Προκάλεσε δε θυμηδία στην αίθουσα, όταν εμφάνισε τον εαυτό του ως τον ηγέτη του παγκόσμιου αντικαπιταλιστικού κινήματος!

Η αρχή έγινε με την ομιλία του, όταν απευθυνόμενος στην ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για την κριτική που έκανε στα δύο κόμματα είπε ότι «στην Ελλάδα δεν κυβερνά ο δικομματισμός, αλλά η ΝΔ και τις πολιτικές της τις πληρώνουν και τα μέλη και οι οπαδοί του ΚΚΕ μαζί με όλους τους Ελληνες».

Την απάντησή του ο Γ. Παπανδρέου την πήρε από την παρέμβαση της Αλ. Παπαρήγα, η οποία τόνισε:

«Κύριε Παπανδρέου, επειδή ίσως δε σας έχει δοθεί η ευκαιρία να μας ακούσετε, σας εξηγώ ότι ο δικομματισμός είναι η εναλλαγή δύο κομμάτων ή και κυβερνήσεων συνεργασίας από δύο, τρία ή και τέσσερα κόμματα με την ίδια πολιτική.

Ακουσα με πολύ ενδιαφέρον να καταγγέλλετε την τραπεζική κερδοφορία που προφανώς υπάρχει αυτά τα τρία χρόνια, ενώ δεν υπήρχε ποτέ πριν από τότε που έγιναν οι τράπεζες. Οι τράπεζες έγιναν για να διανείμουν χρήματα στο λαό! Δεν άκουσα τι πρόταση δίνετε, για να καταργηθεί πραγματικά η ληστεία των τραπεζών.

Ομως να θέσω και ένα ερώτημα, επειδή μας ειρωνευτήκατε για το δικομματισμό. Αυτά που λέτε για τη ληστεία των τραπεζών, όταν πήγατε στο Νταβός, τα είπατε; Οταν πηγαίνετε σε διάφορες ημερίδες του ΕΚΟΝΟΜΙΣΤ, τα λέτε; Οταν πηγαίνετε στο Ελληνοαμερικάνικο Επιμελητήριο τα λέτε;».

Η αποστροφή αυτή της Αλ. Παπαρήγα, που αποκάλυπτε τη διγλωσσία τουλάχιστον του Γ. Παπανδρέου, ενόχλησε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα κάποιοι (Γείτονας, Καϊσερλής) άρχισαν να φωνάζουν από κάτω ότι η πτέρυγα της ΝΔ επευφημεί την ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Αμεση ήταν η απάντηση της Αλ. Παπαρήγα:

«Κύριοι του ΠΑΣΟΚ, εμείς δεν έχουμε κανένα κόμπλεξ. Και όταν οι βουλευτές της ΝΔ για τους δικούς τους, όπως λέτε, λόγους επευφημούν, εμείς δεν έχουμε κανένα κόμπλεξ να πούμε ότι είμαστε εναντίον της ΝΔ, γιατί είμαστε εναντίον κάθε κόμματος είτε είναι "Παλαιά" είτε "Νέα Δημοκρατία", είτε λέγεται σοσιαλιστικό, είτε τρίτος ή τέταρτος δρόμος που υπηρετεί το καπιταλιστικό σύστημα. Δεν έχουμε κανένα κόμπλεξ και δεν πρόκειται να απολογηθούμε σε κανέναν! Πάει και τελείωσε! Εμείς κόμπλεξ δεν έχουμε. Οποιος έχει κόμπλεξ εμφανίζεται ότι είναι αντιδεξιός».

Γέλασε κάθε πικραμένος με την απάντηση που έδωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου στην Αλ. Παπαρήγα, αφού εμφάνισε τον εαυτό του ως ηγέτη που παγκόσμιου αντικαπιταλιστικού κινήματος και το ΚΚΕ ως «αριστερό ψάλτη της Δεξιάς»! Η απάντησή του αξίζει να καταγραφεί ολόκληρη:

«Να ξέρει, η κυρία Παπαρήγα, ότι τις θέσεις τις οποίες εκφράζω, τις εκφράζω με συνέπεια, είτε είμαι εντός της Ελλάδας, είτε είμαι εκτός της Ελλάδας. Είτε είμαι εδώ στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, είτε είμαι στο Ευρωκοινοβούλιο, είτε είμαι στην Ινδία, είτε είμαι στην Αμερική, είτε είμαι στη Λατινική Αμερική ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Και καταγγέλλω πολλές φορές και παντού τον άγριο, σκληρό καπιταλισμό που υπάρχει σε παγκόσμιο επίπεδο για μια δίκαιη κοινωνία στον κόσμο.

Κυρία Παπαρήγα, τιμούμε τους αγώνες σας, αλλά μην κάνετε τον αριστερό ψάλτη της δεξιάς»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ