Τρίτη 6 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΚΥΛΛΑΚΟΣ
Μεμφόμαστε τη ΝΔ κάθε μέρα μέσα στον κόσμο

ICON

«Εμείς λέμε "ναι" στη μομφή κατά της Κυβέρνησης, αλλά "ναι" και στη μομφή κατά της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Αξίζετε μομφή και τα δύο κόμματα. Μομφή και στη Νέα Δημοκρατία, μομφή και στο ΠΑΣΟΚ. Αυτή είναι η δική μας θέση». Με τα λόγια αυτά ανέπτυξε κατά τη διάρκεια της συζήτησης τη θέση του ΚΚΕ ο κοινοβουλευτικός του εκπρόσωπος Αντώνης Σκυλλάκος.

Αναφερόμενος στο τι σημαίνει ουσιαστική πολιτική αντιπαράθεση με την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση, ο Αντώνης Σκυλλάκος τόνισε: «Εμείς μεμφόμαστε τη Νέα Δημοκρατία κάθε μέρα και όχι μόνο στα λόγια, όχι μόνο στο Κοινοβούλιο, όχι μόνο με τις ανακοινώσεις μας, με την εφημερίδα μας, αλλά μέσα στον κόσμο. Κάνουμε, όσο μπορούμε, από την πλευρά μας μομφή. Πολεμάμε την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας. Διότι δεν είναι μόνο η Βουλή και οι ανακοινώσεις, είναι και το τι κάνουν οι εργαζόμενοι, τι κάνει η νεολαία: Αν κάνουν κινητοποιήσεις, αν οργανώνουν αγώνες. Δεν είναι μόνο η αντιπολίτευση στα λόγια μέσα στο Κοινοβούλιο, είναι και η αντιπολίτευση μέσα στην κοινωνία. Πού είναι από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ η αντιπολίτευση σε επίπεδο κοινωνίας; Συμμετέχουν στους αγροτικούς αγώνες; Συμμετέχουν στους εργατικούς αγώνες; Αν εξαιρέσουμε κάποιους δημόσιους υπάλληλους, μέσα στη νεολαία ποια είναι η στάση; Υπάρχει υπονόμευση των φοιτητικών αγώνων. Ευτυχώς, που η νεολαία, και τμήματα της δικής σας, δε σας ακούει και έρχεται σε αντιπαράθεση με την ηγεσία για τον φοιτητικό αγώνα που γίνεται».

Επίσης, ερμηνεύοντας την κίνηση του ΠΑΣΟΚ να προχωρήσει στην κατάθεση πρότασης μομφής, ο Αντώνης Σκυλλάκος σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «το ΠΑΣΟΚ διευκολύνεται για να στρεψοδικήσει σε σχέση με το άρθρο 16 και, δεύτερον, για να αποκτήσει αυτοπεποίθηση η παράταξη του ΠΑΣΟΚ σε σχέση με τις πρόωρες εκλογές, που έτσι και αλλιώς θα είναι πρόωρες είτε γίνουν το Μάιο είτε γίνουν τον Οκτώβριο». Συνέχισε όμως λέγοντας πως «το κυριότερο είναι ότι και μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα υπάρχει μια αγωνιώδης προσπάθεια από την πλευρά της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να φανεί διαφοροποιημένη στην πολιτική της πρόταση, στις πολιτικές της, απ' ό,τι είναι η Νέα Δημοκρατία. Υπάρχουν διαφορές, αλλά είναι επουσιώδεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ