Τρίτη 6 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ

ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ: «Βαρύτατες επικρίσεις κατά της ΠΟΣΔΕΠ-ΑΕΙ δεν δίστασαν να εξαπολύσουν μέλη της "κίνησης των 1.000", χαρακτηρίζοντας τη στάση της "στείρα άρνηση, που βαθαίνει το αδιέξοδο, αφού τα κλειστά ΑΕΙ είναι νεκρά ΑΕΙ". Τα μέλη της πρωτοβουλίας δεν θεωρούν ότι εκφράζουν κοινές απόψεις στα ανοιχτά ζητήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ούτε ότι αποτελούν συγκροτημένη ομάδα με σκοπό να διαπραγματευθεί με την κυβέρνηση. Επιζητούν απλώς να αφυπνίσουν συνειδήσεις» (το ρεπορτάζ στην κυριακάτικη «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΟ ΔΕΚΑΝΙΚΙ: «Η κ. Γιαννάκου πόνταρε και της βγήκαν δύο νούμερα που αντιστοιχούσαν σε ισάριθμα μέτωπα: Στο μέτωπο των χιλίων πανεπιστημιακών με κεντροαριστερές κυρίως αναφορές, το οποίο πέτυχε την Πέμπτη (...) και στο μέτωπο των τεσσάρων που συνέπηξαν προ δεκαημέρου οι πρυτάνεις των αρχαιότερων και μεγαλύτερων ιδρυμάτων της χώρας (...) αλλά έσπασε στην πρωινή συνεδρίαση της συνόδου σε τρία κομμάτια» (ο πανηγυρισμός στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).

«ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΡΗ»: «Στην 53η Σύνοδό τους στο Καστρί οι πρυτάνεις των ΑΕΙ "έγραψαν ιστορία". Είπαν το δικό τους "φτάνει πια"! Κι είναι τέτοια πλέον η ορμή του ποταμού, που γίνεται καταφανές ότι η ΠΟΣΔΕΠ κινείται ενάντια στο ρεύμα» (η Λ. Νικητάκη στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).

ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΟΥΣΙΑΣ: «Η συζήτηση στη Βουλή σφραγίστηκε από την οξύτατη προσωπική αντιπαράθεση των κ. κ. Καραμανλή και Παπανδρέου που προκλήθηκε όταν ο πρωθυπουργός ανεβαίνοντας στο βήμα σχολίασε ειρωνικά "Γιώργο είσαι εδώ; Γιατί θα έχανες...", για να εισπράξει την απάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ: "Σοβαρευτείτε, κύριε πρωθυπουργέ"» (η Β. Κεχαγιά στα «ΝΕΑ»).

«ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΛΛΑΖΕΙ»! «Μεγάλη νίκη του φοιτητικού κινήματος χαρακτηρίζει ο δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων και στέλεχος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας την απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να απέχει, τελικώς, από τις ψηφοφορίες για την αναθεώρηση του Συντάγματος και κατ' επέκταση του άρθρου 16» (η συνέντευξη στην «ΑΥΓΗ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ