Πέμπτη 1 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ
Αμφισβητούνται κυριαρχικά δικαιώματα

Η Κίνηση για την Εθνική Αμυνα σε ανακοίνωσή της σχετικά με το θέμα της ΝΑΤΟικής άσκησης στον Αϊ - Στράτη αναφέρει τα ακόλουθα:

«Η ματαίωση της άσκησης στην περιοχή του Αγίου Ευστρατίου με απαίτηση της Αγκυρας και άμεση ανταπόκριση του ΝΑΤΟ σημαίνει ότι:

  • Στο Αιγαίο αμφισβητούνται ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα, που στη συγκεκριμένη περίπτωση αφορούν άσκηση αεροπορικών μας δυνάμεων πάνω και γύρω από τον Αγιο Ευστράτιο. Δηλαδή, αμφισβητείται το δικαίωμα προστασίας ελληνικού εδάφους.
  • Το ΝΑΤΟ (με τον απόλυτο έλεγχό του από Αμερικανούς διοικητές που ανταποκρίνονται θετικά στις τουρκικές αιτιάσεις) αποφασίζει και επιβάλλει τη θέλησή του στην κυβέρνηση της χώρας μας για ζητήματα εθνικής κυριαρχίας σε ελληνικές περιοχές στο Αιγαίο. Πάγια δε επικουρεί την Τουρκία στις αξιώσεις της.
  • Η Τουρκία εξακολουθεί να προβάλλει τον ισχυρισμό αποστρατικοποίησης των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου, ισχυριζόμενη πως δεν έπαυσε να ισχύει για τούτο η Συνθήκη της Λοζάνης του 1923 και πως δήθεν δεν καλύπτεται ο εξοπλισμός τους από τη Σύμβαση του Μοντρέ του 1936, που την αντικατέστησε».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ