Πέμπτη 1 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Κλιμακώνουν τον αγώνα

Σήμερα οι κινητοποιήσεις σε Καρδίτσα, Πρέβεζα και Πιερία και... έπεται συνέχεια

Χτεσινή άποψη από το Δομοκό
Χτεσινή άποψη από το Δομοκό
Η αγροτιά συνεχίζει την πάλη της ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και των κυβερνώντων. Χτες έγιναν κινητοποιήσεις σε Αιτωλοακαρνανία, Ηλεία, Χανιά. Σήμερα σειρά παίρνουν η Καρδίτσα, η Πρέβεζα και η Πιερία. Τις μέρες που ακολουθούν έχουν προγραμματιστεί μια σειρά ακόμα κινητοποιήσεις σε πολλές περιοχές της χώρας. Επίσης στη Θεσσαλία τα τρακτέρ έχουν βγει στους δρόμους και τις πλατείες, πράγμα που έγινε χτες και στον Εβρο και θα γίνει και σε άλλες ακόμα αγροτικές περιοχές. Η μικρομεσαία αγροτιά αντιτίθεται στη νέα ΚΑΠ και τον ΠΟΕ που την καταδικάζει σε βίαιο ξεκλήρισμα και διεκδικεί την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων της. Το αγωνιστικό κάλεσμα της ΠΑΣΥ βρίσκει ανταπόκριση και ο νέος αυτός κύκλος κινητοποιήσεων θα κορυφωθεί με τον αγωνιστικό γιορτασμό του Κιλελέρ, στις 18 Μάρτη.

Η ΠΑΣΥ καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες να μπουν μαζικά στον αγώνα και να εντείνουν την πάλη τους για την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων και το άνοιγμα του δρόμου για την εφαρμογή μιας άλλης πολιτικής. Μιας πολιτικής που θα προωθεί την ολόπλευρη αγροτική ανάπτυξη, που θα στηρίζεται στον παραγωγικό συνεταιρισμό και θα αξιοποιεί όλες τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας για την ικανοποίηση των διατροφικών αναγκών του ελληνικού λαού. Προϋπόθεση φυσικά γι' αυτό αποτελεί η αλλαγή του συσχετισμού δύναμης σε βάρος της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και υπέρ των πολιτικών δυνάμεων που αντιμάχονται την ΚΑΠ, τον ΠΟΕ και την κερδοσκοπική ασυδοσία των εμποροβιομηχάνων και των πολυεθνικών.

Σήμερα το πρωί, στην Καρδίτσα, τα τρακτέρ που συγκεντρώθηκαν τις προηγούμενες μέρες στις πλατείες χωριών του νομού ξεκινούν για τον αγωνιστικό τους προορισμό: Το Δέλτα Καρδίτσας, όπου έχει οριστεί το ραντεβού για τη συνένωση των αγωνιστικών δυνάμεων.

Στη Λάρισα, τρακτέρ έχουν βγει σε Νίκαια, Αμπελώνα και Κραννώνα, ενώ η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του νομού εντείνει τις προσπάθειές της για τη συγκέντρωση δυνάμεων στις επαρχίες, με προοπτική το συντονισμό της πάλης σε νομαρχιακό επίπεδο.

Και στα Τρίκαλα, τα τρακτέρ των μικρομεσαίων αγροτών, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων «Η Ανοιξη», βγήκαν από προχτές στο Δέλτα Φαρκαδόνας.

Στη Μαγνησία, αγρότες από τις περιοχές Αερινού, Βελεστίνου και Περίβλεπτου παραμένουν με παρατεταγμένα τα τρακτέρ, σε παράπλευρο δρόμο της Εθνικής, στο ύψος του κόμβου Αερινού.

Ακόμα, στη Φθιώτιδα, πολλά τρακτέρ εξακολουθούν να βρίσκονται συγκεντρωμένα στο Δομοκό και στο Νέο Μοναστήρι.

Περιοδείες σε χωριά των νομών της Βόρειας Ελλάδας, όπου έχει ανακοινωθεί η διοργάνωση αγροτικών συγκεντρώσεων, πραγματοποιούν αγροτοσυνδικαλιστές της ΠΑΣΥ, καλώντας τους παραγωγούς να συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις.

Σήμερα το πρωί οι κτηνοτρόφοι της Πιερίας διοργανώνουν συγκέντρωση στην Κατερίνη, ενώ οι αγρότες του Εβρου έβγαλαν από χτες τρακτέρ στις πλατείες των χωριών τους και αύριο Παρασκευή θα πραγματοποιήσουν με τα αγροτικά τους μηχανήματα συγκεντρώσεις στο Ορμένιο και την Ορεστιάδα. Επίσης σήμερα βγάζουν τα τρακτέρ τους στους δρόμους οι αγρότες του Νομού Κιλκίς και αύριο το πρωί θα κινηθούν προς την πόλη του Κιλκίς, προκειμένου να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Τέλος, οι αγρότες της Θεσσαλονίκης θα συγκεντρωθούν με τα τρακτέρ τους το Σάββατο 3/2 στις 11.00 το πρωί στη Ν. Χαλκηδόνα.

Οπως τονίζουν στις συσκέψεις και τις περιοδείες τους οι αγροτοσυνδικαλιστές της ΠΑΣΥ, η αποσύνδεση των επιδοτήσεων από την παραγωγή, με προοπτική την πλήρη κατάργησή τους σε λίγα χρόνια, αποτέλεσε τη χαριστική βολή για τη μικρομεσαία αγροτιά. Γενικότερα, σημειώνουν ότι η πρώτη χρονιά της νέας ΚΑΠ είχε τραγικά αποτελέσματα για τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους και δίνει μια πρόγευση για το τι θα ακολουθήσει τα αμέσως επόμενα χρόνια.

Σήμερα επίσης γίνεται κινητοποίηση στην Πρέβεζα στις 10 πμ στο Φόρο με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού, ενώ στην Κέρκυρα θα γίνει αγροτικό συλλαλητήριο στις 5 Μάρτη και ώρα 10.30 το πρωί στην πλατεία Σορόκο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σε αγωνιστικό συναγερμό! (2009-01-16 00:00:00.0)
Κλιμακώνουν τον αγώνα τους (2009-01-15 00:00:00.0)
Με την ΠΑΣΥ στον αγώνα! (2008-11-29 00:00:00.0)
Κλιμακώνουν τον αγώνα (2007-03-03 00:00:00.0)
Περιοδείες και συγκεντρώσεις σε πόλεις και χωριά (2005-01-22 00:00:00.0)
Να φτάσει παντού το αγωνιστικό κάλεσμα! (2005-01-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ