Παρασκευή 2 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Εστησαν παγίδες για συλλήψεις!

«Για το συλλαλητήριο, σύμφωνα με πληροφορίες του "Ε.Τ.", ο υπουργός Δημόσιας Τάξης έχει δώσει εντολή να επιδιωχθούν και να γίνουν συλλήψεις - ακόμα και μαζικές - σε περίπτωση που εκδηλωθούν επεισόδια, ακολουθώντας όμως το δόγμα της "ασφαλούς σύλληψης". Στο πλαίσιο αυτό χτες κλιμάκιο αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. υπό τον Αττικάρχη, υποστράτηγο Ασημάκη Γκόλφη, επανεξέτασε τα σχέδια και πραγματοποίησε αυτοψία στα σημεία όπου θα στηθούν οι παγίδες για τη σύλληψη πιθανών ταραξιών» (το ρεπορτάζ στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).

Προαναγγέλλοντας πυροβολισμούς, προς το παρόν στον αέρα...

«Το "κόμμα των μολότοφ". Είναι κόμμα μια ένωση προσώπων που, με βάση μια οργανωτική δομή και γύρω από μια ιδεολογία, ή, κοσμοαντίληψη, ή, τρόπο προσέγγισης των πραγμάτων, διεκδικεί με δράσεις ή/ και συμβολικές κινήσεις και με δημόσιο λόγο (εν συνεχεία δε ασκεί ή προσπαθεί να διατηρήσει) την εξουσία και πάντως επιχειρεί μια καθοριστική παρέμβαση στα δημόσια πράγματα (...) αναφερόμαστε στην κανονικότητα με την οποία οι εκατοντάδες, αισίως χιλιάδες με τους συμπαθούντες των "γνωστών - αγνώστων" / κουκουλοφόρων / αναρχικών/ αντιεξουσιαστών έρχονται και ασκούν δημόσια παρέμβαση (...) Δε θα φθάσουμε να πούμε ότι οι μηχανισμοί καταστολής του κράτους (που δεν κατέχει το μονοπώλιο της βίας: ξαναθυμηθείτε τους χουλιγκάνους, δείτε τους "φουσκωτούς" των ισχυρών κ.ο.κ.) η αστυνομία αλλά και οι δικαστικές αρχές αντιμετωπίζουν τους δικούς μας χαοτικούς, ως συντεταγμένο πολιτικό σχηματισμό (...) Για να προσέξουμε όμως - σε μια χώρα που νομιμοποιούσε για χρόνια de facto τη 17Ν ό,τι κι αν λέμε εκ των υστέρων - τι αφήνονται να εκφράσουν οι μολότοφ...» (ο Α. Δ. Παπαγιαννίδης στο «ΒΗΜΑ»).

Δικαιολογημένα έξαλλος

«Είναι δυνατόν να ανακρίνουμε ένα παιδί, την ώρα που ασκείται τόση βία ενάντια στην Παιδεία; Εχουνε γίνει οι μεγαλύτερες πορείες και κουβεντιάζουμε για μερικούς που μπορεί να έκαναν ντου σε μια πόρτα; Δε διχάζετε την κοινωνία; δε στέλνετε τους "νοικοκυραίους" ενάντια στα παιδιά;» (ο Δ. Δανίκας δικαιολογημένα έξαλλος σε τηλεφωνική παρέμβασή του χτες το βράδυ στο τηλεδικείο του «Αλτερ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ