Τρίτη 13 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Αγνωστος Στρατιώτης

Για να συνεννοούμεθα:

Ο Αγνωστος Στρατιώτης είναι αυτός που υπηρέτησε την πατρίδα πολεμώντας ενάντια στο φασισμό. Το «όχι» του Αγνωστου Στρατιώτη δεν έχει καμία σχέση με τους υμνητές της «4ης Αυγούστου», κείνους που βρήκαν πολιτική στέγη στο κόμμα του κ. Αδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος ξημεροβραδιάζεται στα τηλεπαράθυρα καλεσμένος ενίων εκ των συκοφαντών του φοιτητικού κινήματος.

Ο Αγνωστος Στρατιώτης είναι αυτός που εξαπατήθηκε όταν τον έστειλαν να παλέψει για μια υπόθεση προδομένη, στην Κύπρο. Δεν μπορούν να τον μαγαρίσουν οι υποκρινόμενοι τους «πατριώτες», αυτοί που τον εξαπάτησαν και έλκουν την πολιτική τους καταγωγή από την ΕΠΕΝ.

Ο Αγνωστος Στρατιώτης είναι παιδί του ελληνικού λαού. Που υφίσταται τις συνέπειες (στον Αϊ-Στράτη) λόγω της πολιτικής «συμμαχίας» της πλουτοκρατίας με το ΝΑΤΟ, λόγω της συμμετοχής του τόπου στον ευρωατλαντισμό (στα Ιμια), λόγω της εμπλοκής του τόπου στα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα (από Κορέα και Κόσσοβο μέχρι Αφγανιστάν).

Ο Αγνωστος Στρατιώτης είναι θύμα και των δύο. Και των κουκουλοφόρων, και όσων παίζουν κουκουλοθέατρο εις βάρος της μνήμης του.

Συνεννοηθήκαμε;


Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ