Τρίτη 13 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Μεγάλα κέρδη

Γρηγοριάδης Κώστας

Θερμοκήπιο, για τη συνεχή - με προκλητικούς ρυθμούς - αύξηση των κερδών για τις μεγάλες, κυρίως, επιχειρήσεις, αποδεικνύεται η πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ. Πρόκειται για συνέχεια των πολιτικών που εφάρμοζαν μέχρι το Μάρτη του 2004 οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και τις οποίες εμπλούτισαν με νέα αντιλαϊκά μέτρα οι κυβερνήσεις της ΝΔ. Με δεδομένο ότι οι μεγάλοι κερδισμένοι από την εφαρμοζόμενη πολιτική είναι το μεγάλο κεφάλαιο (εξάλλου, οι μεγαλοεπιχειρηματίες δεν το κρύβουν), είναι ευνόητο ότι οι μεγάλοι χαμένοι είναι οι άνθρωποι του μόχθου και της δουλιάς. Ανεξαρτήτως, αν οι κυβερνώντες εφαρμόζουν τις γαλαζοπράσινες πολιτικές μονόπλευρης λιτότητας, στο όνομα αντιμετώπισης των προβλημάτων της οικονομίας και των οικονομικά ασθενέστερων!

Αδιάψευστος μάρτυρας, οι πληρωμένες διαφημίσεις και οι ισολογισμοί των μεγάλων επιχειρήσεων και επιχειρηματικών ομίλων, που μας πληροφορούν για την εξέλιξη των κερδών και άλλων οικονομικών μεγεθών το 2006. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο Ομιλος Επιχειρήσεων Μυτιληναίοι ΑΕ (στον οποίο πέρασε πριν δύο χρόνια και η πολυεθνική ΠΕΣΙΝΕ), ο οποίος με ολοσέλιδη πληρωμένη διαφήμιση, σε ορισμένες εφημερίδες, γιορτάζει τα καθαρά του κέρδη που εκτινάχτηκαν το 2006 στα 106 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 39,5% ή 30 εκατ. ευρώ.

Με τέτοια αύξηση των κερδών, δικαιολογημένα πανηγυρίζουν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι - όπως του Μυτιληναίου - και δεν τους νοιάζει και πολύ αν, με το να διαφημίζουν τα φουσκωμένα μερίσματα που θα μοιράσουν στους μετόχους τους, προκαλούν!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ