Τρίτη 13 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΚΑΛΟΠ
Ιδια πολιτική ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αλλά...

Την αλήθεια ότι δεν υπάρχει καμία διαφορά ανάμεσα στην πολιτική της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ έχει συνειδητοποιήσει η συντριπτική πλειοψηφία των λαϊκών στρωμάτων, δίχως όμως να κάνει το κρίσιμο βήμα απεγκλωβισμού και χειραφέτησης από τους δύο μονομάχους.

Τουλάχιστον έξι στους δέκα ερωτηθέντες σε δημοσκόπηση της VPRC για λογαριασμό του «Σκάι» δηλώνουν ότι δεν υπάρχει καμία διαφορά ανάμεσα στην πολιτική που εφάρμοσε το ΠΑΣΟΚ και στην πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ, ενώ το ίδιο ποσοστό (60%) δηλώνει ότι η ΝΔ δεν έχει τηρήσει τις προεκλογικές της υποσχέσεις.

Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, η ΝΔ διατηρεί σταθερό προβάδισμα της τάξης των 3,5 μονάδων συγκεντρώνοντας ποσοστό 43% (όπως και το Γενάρη) ενώ το ΠΑΣΟΚ κερδίζει μισή ποσοστιαία μονάδα και φτάνει στο 39,5% (από 39%). Ακολουθούν ΚΚΕ με 7,5% (όσο και το Γενάρη), ο ΣΥΝ με 4% (αμετάβλητο) και ο ΛΑΟΣ με 3,5% (αμετάβλητο). Ακόμη, το 67% των ερωτηθέντων εξακολουθεί να θεωρεί ότι το ΠΑΣΟΚ παραμένει «το ίδιο» και μόνο το 21% κρίνει ότι «μάλλον έχει ανανεωθεί».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ