Τρίτη 13 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η 17η Ειρηνοδρομία στην Κοκκινιά

Ο αγώνας για την Παιδεία είναι άμεσα συνδεδεμένος με τον αγώνα για ειρήνη και «η νεολαία όπως είναι στην πρώτη γραμμή για την Παιδεία πρέπει να είναι στην πρώτη γραμμή και στον αγώνα για την ειρήνη».

Αυτά τα λόγια του Γιώργου Θεοχάρη, προέδρου της Επιτροπής Ειρήνης Κοκκινιάς, σηματοδότησαν την 17η Ειρηνοδρομία αφιερωμένη στη μνήμη του Μίμη Σεϊτανίδη, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το πρωί, με τη συμμετοχή εκατοντάδων αθλητών κάθε ηλικίας στη Μάνδρα του Μπλόκου της Κοκκινιάς, υπό την αιγίδα του Δήμου και τη συμμετοχή δεκάδων μαζικών φορέων.

«Σήμερα που βρισκόμαστε μπροστά στην επίθεση των μεγάλων δυνάμεων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ ενάντια στους λαούς που αγωνίζονται για δημοκρατία και ειρήνη, τόνισε στην ομιλία του ο Γρηγόρης Πετρόπουλος, Οργανωτικός Γραμματέας της ΕΕΔΥΕ, το κίνημα ειρήνης της ΕΕΔΥΕ βρίσκεται στην πρώτη γραμμή και στην πρώτη γραμμή πρέπει να είναι και η νεολαία».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος της Νίκαιας Στέλιος Μπενετάτος τόνισε πως ο Δήμος τιμά τους αγωνιστές της ειρήνης και αγκαλιάζει την προσπάθεια της Επιτροπής Ειρήνης Κοκκινιάς για έναν κόσμο ειρηνικό και χωρίς εκμετάλλευση.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Στάθης Παπακωνσταντίνου, πρόεδρος της Παμπειραϊκής Επιτροπής Ειρήνης υπενθυμίζοντας την κατάσταση στην Αφρική όπου πεντάχρονα παιδιά καλούνται να πολεμήσουν και να «πέφτουν» στον πόλεμο.

Στην Ειρηνοδρομία παραβρέθηκαν ο επίτιμος δήμαρχος Καισαριανής Παναγιώτης Μακρής και ο πρώην δήμαρχος Γιώργος Κατημερτζής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ