Τρίτη 13 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Η «ΒΙΑ» ΠΟΥ ΣΚΕΠΑΖΕΙ ΤΗ ΒΙΑ

ΤΟ ΑΛΛΟΘΙ ΓΙΑ ΧΤΥΠΗΜΑ ΚΑΘΕ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗΣ: «Το κυνηγητό και το κρυφτούλι των αστυνομικών με τους μολοτοφορρίπτες και βιτρινοθραύστες δεν μπορεί να συνεχίζεται επ' άπειρον. Να σημειώσουμε ότι 485 συγκεντρώσεις - διαδηλώσεις και πορείες έλαβαν χώρα από 1/1/2006 στο κέντρο της Αθήνας» (ο υπουργός Δημόσιας Τάξης στο ΠΑΡΟΝ).

Ο ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΟΣ ΑΣΤΟΣ: «Το ζήτημα δεν είναι απλώς η απόδοση των ευθυνών για τα προχθεσινά έκτροπα (...) οι συχνά δικαιολογημένες διαδηλώσεις δεν επιτρέπεται να εκφυλίζονται σε πράξεις που συνιστούν εσχάτη προδοσία και υπονομεύουν τη χώρα» (ο Σ. Ψυχάρης στο ΒΗΜΑ).

Ο ΧΡΗΣΙΜΟΣ: «Τα άτομα που έκαναν αυτήν την πράξη ήθελαν να καταγγείλουν τη διαφθορά στα ιδεώδη της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας για τα οποία υπήρξαν αυτοί οι άγνωστοι πεσόντες. Τη διαφθορά που έχουν επιβάλει οι πολιτικοί» (ο «αντιεξουσιαστής» Πέτρος Καρασαρίνης στα ΝΕΑ).

Η «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» ΤΟΥ ΡΟΠΑΛΟΥ: «Η επόμενη μέρα της ψήφισης του νόμου αν και θα περίμενε εύλογα κανείς μια πορεία αποκλιμάκωσης κι εκτόνωσης της έντασης δεν προοιωνίζεται γρήγορη επιστροφή σε ένα ήρεμο ακαδημαϊκό κλίμα (...) το αντάρτικο μέσα κι έξω από τις σχολές όπως όλα μαρτυρούν θα συνεχιστεί με ποικίλες μορφές. Οι απειλές για ανυπακοή σε ό,τι αφορά στην εφαρμογή του νόμου δίνουν και παίρνουν. Το συλλαλητήριο της Πέμπτης ανήμερα της επίσκεψης Πούτιν δημιουργεί ανησυχίες. Ενώ και η αναμενόμενη παραδειγματική τιμωρία των συλληφθέντων στους βανδαλισμούς και τα επεισόδια δεν αποκλείεται να πυροδοτήσει και νέο κύκλο έντασης (...) Η Δημοκρατία δεν μπορεί να απειλείται για τίποτα και από κανέναν» (από το κύριο άρθρο στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΝΟ: «Παίζει με τη φωτιά η κυβέρνηση, συντηρώντας το κλίμα οξύτητας με τους κουκουλοφόρους και επιλέγοντας τη χρήση βίας στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια. Παράλληλα, σύσσωμη η αντιπολίτευση καταγγέλλει ανοιχτά συνεργασία της Αστυνομίας με τους κουκουλοφόρους» (η Β. Κεχαγιά στα ΝΕΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ