Τρίτη 27 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκκληση αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της «Airbus»

Οι μετέχοντες στη 2η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων κατέληξαν σε έκκληση αλληλεγγύης στους εργαζόμενους στην «Airbus», που αγωνίζονται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Στην έκκληση ανάμεσα σε άλλα επισημαίνουν ότι η επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι «είναι αποτέλεσμα της Στρατηγικής της Λισαβόνας και των πολιτικών που ακολουθούν συντηρητικές και σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις στην Ευρώπη, περικόπτοντας θέσεις εργασίας και δικαιώματα, εφαρμόζοντας τη Συνθήκη του Μάαστριχτ και τις συμφωνίες του ΠΟΕ, στο όνομα της "ανταγωνιστικότητας" και της κερδοφορίας του διεθνικού κεφαλαίου.

Αυτή η ίδια πολιτική εφαρμόζεται και στην εκπαίδευση, προκαλώντας αγανάκτηση και μεγάλα κινήματα διαμαρτυρίας στην Ευρώπη».

Ακόμα, απαιτούν «να σταματήσει αμέσως κάθε μέτρο περικοπής θέσεων εργασίας και προώθησης εργασιακών αναδιαρθρώσεων από μεριάς της "Airbus", καθώς και οποιαδήποτε συμμετοχή στη στρατιωτική Ευρωπαϊκή Αεροναυτική Εταιρεία Αμυνας και Διαστήματος».

Και τονίζουν ότι «αυτό που απαιτείται επειγόντως σήμερα είναι μια πολιτική προς όφελος των αναγκών των εργατών και της νεολαίας και μια πλατιά συσπείρωση ενάντια στις επιλογές του μεγάλου κεφαλαίου και το μιλιταρισμό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ