Τρίτη 27 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ψήφισμα αλληλεγγύης για τους αγώνες της Παιδείας στην Ελλάδα

Σε ψήφισμα αλληλεγγύης στους αγώνες για δωρεάν Παιδεία στην Ελλάδα κατέληξαν οι συμμετέχοντες στη 2η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων. Στο ψήφισμα, ανάμεσα σε άλλα, τονίζεται: «Εκφράζουμε την ισχυρή αλληλεγγύη μας στους μαζικούς αγώνες φοιτητών, πανεπιστημιακών και εργαζομένων στην Ελλάδα ενάντια στις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις που προωθούνται από την κυβέρνηση της ΝΔ, με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ στον τομέα της εκπαίδευσης, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της Στρατηγικής της Λισαβόνας και της Διαδικασίας της Μπολόνια.

Χαιρετίζουμε τους μαζικούς και μαχητικούς αγώνες που, παρά την κυβερνητική αδιαλλαξία και καταστολή, καθώς και τις απόπειρες προβοκαρίσματος και δυσφήμισης του φοιτητικού κινήματος, αποφασιστικά αντιπάλεψαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών την κατάργηση του άρθρου 16 του ελληνικού Συντάγματος και το νέο αντιδραστικό νόμο -πλαίσιο για την ανώτατη εκπαίδευση».

Στο ψήφισμα επισημαίνεται: «Πρόκειται για μέτρα που υποτάσσουν παραπέρα την ανώτατη εκπαίδευση στο μεγάλο κεφάλαιο, υπονομεύουν το δημόσιο χαρακτήρα των πανεπιστημίων και τα αναγκάζουν να λειτουργούν ως επιχειρήσεις, καταργούν τη δωρεάν φοίτηση, χτυπάνε τα δικαιώματα των φοιτητών και περιορίζουν δραστικά τις δημοκρατικές και ακαδημαϊκές ελευθερίες».

Οι συμμετέχοντες στη 2η Ευρωπαϊκή Συνάντηση καλούν «τους εργαζομένους, την προοδευτική διανόηση, τους επιστήμονες, τους δασκάλους, τους φοιτητές, να υψώσουν τη φωνή τους και να στηρίξουν ενεργά τον αγώνα που συνεχίζεται ενάντια στην εφαρμογή του νέου νόμου. Να απαιτήσουν ενιαία, πραγματικά δημόσια και δωρεάν ανώτατη εκπαίδευση για όλους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ