Τρίτη 27 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ευρωενωσιόπληκτοι!

Μνημείο ευρωλαγνείας η ανακοίνωση της ΠΓ του ΣΥΝ για τα 50χρονα της ΕΕ. Συντίθεται από:

-- Κλαυθμούς που η επέτειος βρίσκει την «ευρωπαϊκή ενοποίηση σε κρίση» και που «οι δυνάμεις που τη διαχειρίστηκαν απέτυχαν (!) να δώσουν την αναγκαία ώθηση στο ευρωπαϊκό εγχείρημα» και «ενίσχυσαν τον "ευρωσκεπτικισμό" και τις τάσεις εθνικής αναδίπλωσης».

-- Κατάθεση διαπιστευτηρίων με την αποκήρυξη του σοσιαλισμού, η ανατροπή του οποίου εντάσσεται στα γεγονότα που «γέννησαν μεγάλες ελπίδες και μεγάλους κινδύνους».

-- Σκόρπισμα άφθονων αυταπατών με τη διατύπωση ευχολογίων ή κατ' αυτούς «εναλλακτικών προτάσεων για την οικοδόμηση της Ευρώπης». Αλλά και «πρωτότυπων» απόψεων, όπως αυτή που επιμένει ότι όσο πιο ισχυρό το ευρωενωσιακό οικοδόμημα των μονοπωλίων τόσο κοντύτερα έρχεται «ο σοσιαλισμός με δημοκρατία και ελευθερία». Αφού, όπως λένε, «το πεδίο ταξικών, κοινωνικών, πολιτικών και ιδεολογικών αγώνων που διαμορφώνει η πορεία της ευρωπαϊκής ενοποίησης συνιστά το πραγματικό έδαφος όπου ο προγραμματικός στόχος του σοσιαλισμού με δημοκρατία και ελευθερία μπορεί να αποβεί ρεαλιστικά εφικτός»!

-- Απάλειψη των δεινών που συνεπάγεται η ένταξη της χώρας μας στην ΕΕ, αφού η κριτική προς το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, που «διαχειρίστηκαν την 26χρονη διαδρομή της Ελλάδας» ως πλήρους μέλους της ΕΕ, εξαντλείται στη «μη προβολή των αναγκαίων αντιστάσεων και την αξιοποίηση δυνατοτήτων».

Στο διά ταύτα: «Σήμερα, η ενοποίηση της Ευρώπης είναι περισσότερο αναγκαία από κάθε προηγούμενη περίοδο (...). Η θέση και το μέλλον της Ελλάδας είναι μέσα στην ενωμένη Ευρώπη, με όρους πραγματικής σύγκλισης, ισοτιμίας και με διεκδικητικό πνεύμα (...). Απορρίπτουμε τις αντιλήψεις εθνικού απομονωτισμού, που είναι εντελώς παρωχημένες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ