Τρίτη 27 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΚΑΛΟΠ
Στο απυρόβλητο η σκανδαλώδης πολιτική

Στη λογική των προσωπικών ευθυνών και των αποδιοπομπαίων τράγων, ακριβώς για να μείνει στο απυρόβλητο η εγκληματική πολιτική που τζογάρει τα αποθεματικά των ταμείων, κινούνται οι δημοσκοπήσεις που γίνονται με αφορμή την υπόθεση των ομολόγων.

Ενδεικτική η δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του καναλιού «Αλφα», με την οποία μετριέται «ο βαθμός ευθύνης σε πρόσωπα» που αναμειγνύονται στη διαχείριση των αποθεματικών του ΤΕΑΔΥ, αλλά όχι και η μήτρα που γεννάει διαρκώς τέτοια σκάνδαλα, δηλαδή η εφαρμοζόμενη πολιτική που στηρίζεται από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Ετσι στο συγκεκριμένο ερώτημα το 66,7% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι έχει ευθύνες ο πρόεδρος του ταμείου επικουρικής ασφάλισης των δημοσίων υπαλλήλων Α. Σημαιοφορίδης, το 63% η χρηματιστηριακή εταιρεία «Ακρόπολις» και το 48,4% ο υπουργός Απασχόλησης Σ. Τσιτουρίδης.

Την ίδια στιγμή, το 82,5% πιστεύει ότι το σκάνδαλο του ΤΕΑΔΥ συμβαίνει και στα άλλα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ το 83,5% θεωρεί ότι το ίδιο συνέβαινε και επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ.

Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, η ΝΔ προηγείται με 2,6% (από 3,2% πριν από ένα μήνα) του ΠΑΣΟΚ. Συγκεκριμένα η ΝΔ συγκεντρώνει το 36,1% έναντι 33,5% του ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ 6,9%, ο ΣΥΝ 3,7%, ο ΛΑΟΣ 4,2%, ενώ η «αδιευκρίνιστη ψήφος» ανέρχεται στο 13,7%. Η πανελλαδική τηλεφωνική δημοσκόπηση έγινε στο διάστημα από 23-25 Μάρτη σε δείγμα 1.100 ατόμων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ