Τρίτη 27 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αναβλήθηκε η δίκη των δύο κομμουνιστών

Για τις 11 Μάη αναβλήθηκε την περασμένη Παρασκευή στο Εφετείο η δίκη των δύο κομμουνιστών Πέτρου Μαρκομιχάλη και Θοδωρή Κρέπαπα, που κατηγορούνται πως συμμετείχαν σε κινητοποίηση της νεολαίας και του λαού, στις 7 Φλεβάρη 2002, ματαιώνοντας επίσκεψη του τότε πρεσβευτή των ΗΠΑ, Τόμας Μίλερ, σε σχολείο του Αιγάλεω.

«Δε θυμάμαι να έχω δει τους δύο κατηγορούμενους στη βιντεοκασέτα που μου επέδειξαν από την υπηρεσία μου και δεν μπορώ να αναγνωρίσω στο πρόσωπο του κ. Μαρκομιχάλη το άτομο που συμμετείχε στα επεισόδια» ήταν η απάντηση του αστυνομικού κ. Καραγιάννη, όταν ρωτήθηκε στο δικαστήριο.

Μετά από αυτή την εξέλιξη και με πρόταση του εισαγγελέα, η δίκη αναβλήθηκε, προκειμένου να προσκομιστούν οι τυχόν φωτογραφίες και η βιντεοκασέτα, από τις οποίες, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, αναγνωρίστηκαν από αστυνομικούς οι δύο κατηγορούμενοι.

Πρωτόδικα οι Π. Μαρκομιχάλης και Θ. Κρέπαπας είχαν καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή με την κατηγορία της αντίστασης κατά της αρχής. Στον Π. Μαρκομιχάλη επιβλήθηκε επιπλέον η ποινή φυλάκισης έξι μηνών για αναίτια πρόκληση σωματικής βλάβης.

Αν και σ' εκείνη την κινητοποίηση δεν έγινε καμιά προσαγωγή ούτε σύλληψη, απαγγέλθηκαν κατηγορίες ένα χρόνο μετά το συμβάν! Σύμφωνα με τις καταθέσεις των αστυνομικών, το κατηγορητήριο βασίστηκε σε ανώνυμο τηλεφώνημα προς τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος της περιοχής, ενώ η δήθεν αναγνώριση των δύο κατηγορουμένων έγινε από φωτογραφίες και βίντεο που έδειξαν στους αστυνομικούς.

Ωστόσο, στη δικογραφία δεν υπήρχαν οι υποτιθέμενες φωτογραφίες, πλην μιας φωτοτυπίας και όπως χαρακτηριστικά είπε και ο εισαγγελέας «εγώ δε βλέπω σ' αυτή τη φωτοτυπία τον Μαρκομιχάλη».

Πάντως, οι πέντε αστυνομικοί που κατέθεσαν για την υπόθεση έπεσαν σε πλήθος αντιφάσεων και χαρακτηριστικό είναι ότι ο αστυνομικός κ. Σδούκος κατέθεσε ότι του έδειξαν τις φωτογραφίες των κατηγορουμένων μετά από 18 μήνες!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ