Πέμπτη 12 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Δικομματικά...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ φόβος για την κυβέρνηση από την υπόθεση των ομολόγων, δηλώνει ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, ενώ για «φουρτούνα», η οποία θα περάσει, μίλησε ο υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Λιάπης! Γενικώς, οι κυβερνώντες δεν ...αγχώνονται.

Πολύ λογικό. Εδώ, βλέπετε, δεν κινδυνεύουν επιδοτήσεις βιομηχάνων και εφοπλιστών, ούτε συμφέροντα μεγαλοσχημόνων. Τα ασφαλιστικά δικαιώματα και οι συντάξεις των ασφαλισμένων υπονομεύονται, κάτι που δεν αποτελεί γι' αυτούς σοβαρό λόγο ανησυχίας.

Ούτως ή άλλως για τα αποθεματικά των ταμείων έχει ήδη προγραμματιστεί ότι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα καταλήξουν σε «τσέπες». Το μεγαλύτερο μέρος τους μέσω των «επενδύσεων» στις χρηματαγορές. Αν ένα μέρος τους «φύγει» με «ελαφρώς» παράνομο τρόπο προς τίποτε ημετέρους, μικρό το κακό.

Βέβαια, έχουν και το ΠΑΣΟΚ που φωνάζει για προεκλογικούς λόγους. Ομως αφού συμφωνούν στο μείζον (τις «επενδύσεις» που λέγαμε πριν), ένας τσακωμός για τα ...υπόλοιπα είναι μέσα στο παιγνίδι.

EXOYME «ΔΥΝΑΤΗ ΟΜΑΔΑ», δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου, αναφερόμενος στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας πως θα αξιοποιηθούν όλοι. Ετσι είναι, αν έτσι νομίζει...

Δεν ξέρουμε μόνο αν συμφωνεί και η υπόλοιπη «ομάδα» με αυτά. Γιατί, βλέπετε, σε κόμματα αυτού του είδους μπορεί να μην αμφισβητούνται οι κεντρικές πολιτικές επιλογές των συμφερόντων που εκφράζουν, αλλά όλα τα υπόλοιπα αμφισβητούνται.

Κι από προσωπικά παιγνίδια, κύκλους, φατρίες δεν υπάρχει καθόλου έλλειψη στο ΠΑΣΟΚ. Πράγμα που γνωρίζει πολύ καλά ο πρόεδρός του, όσο κι αν αρέσκεται να παρουσιάζει το κόμμα του ως «ευτυχισμένη οικογένεια». Αλλά ξέρει πως είναι παιγνίδια στο ίδιο γήπεδο. Αυτό του εγκλωβισμού των λαϊκών ανθρώπων στο σύστημα.


Γρηγοριάδης Κώστας

Οσο για τη Νεολαία ΠΑΣΟΚ, δε φαίνεται να της δίνει και πολύ μεγάλη σημασία. Οπως λέει ό,τι κι αν ψήφισε για το άρθρο 16, έχει ταυτόχρονα υπερψηφίσει και την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την Παιδεία.

Είναι λίγο άτακτα δηλαδή, αλλά παραμένουν τέκνα της ΠΑΣΟΚικής νοοτροπίας. Στο τέλος θα κάνουν ...αυτό που πρέπει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ