Πέμπτη 12 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Και ο ΟΑΕΔ «στο χορό»

Νέο κρούσμα «διαφθοράς», αυτή τη φορά στον ΟΑΕΔ καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ, μετά από δημοσίευμα του «Εθνους». Σύμφωνα με αυτό, ζητήθηκε από τον «ΟΑΕΔ το 2006 μέσω της Τράπεζας της Ελλάδος η μεταφορά 160 εκατομμυρίων ευρώ από τους λογαριασμούς των αποθεματικών του Λογαριασμού Απασχόλησης και Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΛΑΕΚ) στο λογαριασμό ταμειακής διαχείρισης του ΟΑΕΔ».

Χτες, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με στόχο να διατηρηθεί στην επικαιρότητα η «σκανδαλολογία» και πίσω απ' αυτή να συγκαλύπτεται ότι τα σκάνδαλα είναι αποτέλεσμα της κοινής πολιτικής του δικομματισμού, ζήτησαν «την κλήση του διοικητή του ΟΑΕΔ Γιώργου Βερναδάκη, στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, προκειμένου να την ενημερώσει για τα καταγγελλόμενα σχετικά με τη διαχείριση των αποθεματικών του ΛΑΕΚ».

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατέθεσαν με επιστολή τους το αίτημά τους στον πρόεδρο της Επιτροπής Π. Αδρακτά και υποστήριξαν ότι για τις συγκεκριμένες ενέργειες δεν υπήρχε «καν ενημέρωση της αρμόδιας επιτροπής διαχείρισης του ΛΑΕΚ». Τη συγκεκριμένη υπόθεση έσπευσε να αξιοποιήσει η Μ. Δαμανάκη και να ενισχύσει το δικομματικό καυγά, αποδεικνύοντας ότι το ΠΑΣΟΚ θα επιδιώξει με κάθε τρόπο να μεταφέρει την «αντιπαράθεση» στο πεδίο των σκανδάλων. «Μετά τα ταμεία έχει σειρά ο ΟΑΕΔ», είπε και πρόσθεσε «μετά τα λεφτά των ασφαλισμένων έχουν σειρά τα λεφτά των εργαζομένων, που μεταφέρθηκαν παράνομα από λογαριασμό που ανήκει στους εργαζόμενους, για να καλυφθούν οι μαύρες τρύπες του ΟΑΕΔ».

Το μέλος της Επιτροπής Διαχείρισης ΛΑΕΚ και αναπληρωτής γραμματέας της ΓΣΕΕ Μ. Κοντοπάνος, αναφερόμενος στο θέμα δήλωσε ότι «η ιδιοκτησιακή αντίληψη του Διοικητή του ΟΑΕΔ στη διαχείριση των χρημάτων του ΛΑΕΚ τον οδηγεί σε αυθαίρετες και επιλήψιμες αποφάσεις».

Απαντώντας η διοίκηση του ΟΑΕΔ υποστήριξε «υπάρχουν σχετικές αποφάσεις τόσο της Επιτροπής Διαχείρισης του ΛΑΕΚ, όσο και του ΔΣ του ΟΑΕΔ» με τις οποίες «καθορίστηκε να γίνει και από τα αποθεματικά του ΛΑΕΚ η χρηματοδότηση προγραμμάτων για κάθε κατηγορία ανέργων που έχει ανάγκη υποστήριξης» και χαρακτήρισε τις καταγγελίες «ψεύδη και συκοφαντίες».

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το θέμα διέταξε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών Π. Πούλιος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ