Πέμπτη 12 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΟΔΟΣ ΑΡΧΗΓΩΝ ΓΕΕΘΑ ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ
Στο πλαίσιο ΝΑΤΟικών σχεδιασμών

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ προς τον υπουργό Εθνικής Αμυνας

Το θέμα της συνόδου, με ελληνική πρωτοβουλία, των αρχηγών ΓΕΕΘΑ δέκα βαλκανικών χωρών, στις 18 Απρίλη στη Θεσσαλονίκη, φέρνουν στη Βουλή με Ερώτηση που κατέθεσαν προς τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, οι βουλευτές του ΚΚΕ, Α. Σκυλλάκος, Λ. Κανέλλη και Α. Τζέκης.

Η σύνοδος, επισημαίνεται στην Ερώτηση, πραγματοποιείται σε μια περίοδο «κατά την οποία αυξάνει η τουρκική επιθετικότητα ενάντια στη χώρα μας, αμφισβητώντας μεταξύ των άλλων 100 και πλέον νησίδες και βραχονησίδες της ελληνικής επικράτειας στο Αιγαίο», ενώ συμπίπτει και με την «προωθούμενη "ανεξαρτητοποίηση" του Κοσσόβου». Επίσης τονίζεται η ταυτόχρονη μεθόδευση για μετατροπή του λιμανιού στη Νέα Πέραμο Καβάλας σε στρατιωτική βάση και ΝΑΤΟικό ορμητήριο.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ερωτούν τον υπουργό Αμυνας: «Ποιο το ακριβές περιεχόμενο της συνόδου Α/ΓΕΕΘΑ στις 18/4 στη Θεσσαλονίκη; Ποια σχέση έχει με τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Ρίγα; Αν υπάρχει συμβολή, ποια και πώς στην προώθηση και κατοχύρωση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας στο Αιγαίο; Τι συγκεκριμένα προγραμματίζεται να γίνει στη Ν. Πέραμο;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ