Πέμπτη 12 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΟΛΙΚΗ ΑΠΩΛΕΙΑ, ΟΛΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ: «από την πλευρά της εταιρείας καταβάλλονταν χθες προσπάθεια να αποδοθεί η ευθύνη για τη μετακίνηση του κρουαζιερόπλοιου στις Λιμενικές Αρχές της Σαντορίνης (...) απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αν στην απόφαση μετακίνησης του σκάφους μετά την εκκένωσή του, ελήφθη υπόψη και το θέμα της αποζημίωσης σε περίπτωση ολικής απώλειας, ανέφεραν ότι από τη στιγμή κατά την οποία το μικρό ρυμουλκό σκάφος "Λέων" βρέθηκε κοντά στο Sea Diamond τελούσε υπό τις εντολές της τοπικής Λιμενικής Αρχής της Σαντορίνης (...) αντίθετα ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος επαναλάμβανε κατηγορηματικά χθες ότι "ο πλοίαρχος όχι μόνο δε ζήτησε την άδεια του Θαλάμου Επιχειρήσεων του ΥΕΝ για να μεθορμίσει σε άλλο σημείο από αυτό που είχε προσαράξει, αλλά ούτε καν ενημέρωσε για την απόφασή του αυτή» (το ρεπορτάζ στο ΒΗΜΑ).

«ΟΛΟΙ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ»... «στην περίπτωση του Sea Diamond παρέχεται κάλυψη 8,2 δισ. δολαρίων εκ των οποίων 3 δισ. αφορούν τους επιβάτες, 1 δισ. για ζημιές που προκλήθηκαν εξαιτίας περιβαλλοντικής ρύπανσης και επιπλέον 4,2 δισ. για όλες τις υπόλοιπες αστικές ευθύνες που προκύπτουν» (τα στοιχεία στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΟΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ: «στη λίστα με τα πιο επικίνδυνα ελληνικά λιμάνια βρίσκεται ο Αθηνιός της Σαντορίνης. Οι Ελληνες πλοίαρχοι μάλιστα υποστηρίζουν ότι κάνουν καθημερινά "ασκήσεις ακριβείας" προσπαθώντας να "δέσουν" με ασφάλεια τα πλοία τους (...) ανύπαρκτη είναι σύμφωνα με την έρευνα και η μόνιμη παρουσία στα λιμάνια ρυμουλκών πλοίων με συνέπεια σε ακυβερνησίες σκαφών, να καθυστερεί πολύ η συνδρομή τους, όταν σε περίπτωση κινδύνου κληθούν να σπεύσουν σε βοήθεια, όπως συνέβη και στο πρόσφατο περιστατικό» (τα στοιχεία από έρευνα του ΕΜΠ / ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ