Πέμπτη 12 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ - Σ. ΤΣΙΤΟΥΡΙΔΗΣ
Συνεργασία χάραξης τακτικής

Οι τρόποι που από εδώ και πέρα θα χειριστεί η κυβέρνηση το πρόβλημα της λεηλασίας των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, το κύριο θέμα της χτεσινής συνάντησης που είχαν οι υπουργοί Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης και Απασχόλησης Σ. Τσιτουρίδης, οι οποίοι όμως μετά από τη 2ωρη σύσκεψή τους στάθηκαν ιδιαίτερα φειδωλοί σε δηλώσεις.

Η επίσημη ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρει πως «η συνάντηση ήταν σε συνέχεια των αποφάσεων που είχαν ληφθεί για τη διασφάλιση της διαφάνειας και τη θεσμική θωράκιση του πλαισίου των επενδύσεων των ασφαλιστικών ταμείων». Οι εν λόγω αποφάσεις αφορούν την κατάργηση ορισμένων διατάξεων που ίσχυαν ήδη από την εποχή της διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, με τις οποίες οι διοικήσεις των Ταμείων είχαν το ελεύθερο να «επενδύουν» σε προϊόντα υψηλού ρίσκου, όπως παράγωγα κλπ. Υψηλόβαθμοι παράγοντες του υπουργείου Οικονομίας ανέφεραν πως τα πορίσματα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς θα δοθούν στη δημοσιότητα την επόμενη εβδομάδα. Σχετικά με το χρονοδιάγραμμα αναφέρουν πως θα προηγηθεί το πλαίσιο της... «θεσμικής θωράκισης» και στη συνέχεια θα αποφασιστούν οι όποιες αλλαγές στις διοικήσεις των Ταμείων.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας ομολογεί, επί της ουσίας, τις συμφύσεις με το τραπεζικό κεφάλαιο σε ό,τι αφορά τις εκδόσεις δημόσιου χρέους. Αναφέρουν συγκεκριμένα πως τις εκδόσεις των δομημένων ομολόγων τις ζητούν οι βασικοί διαπραγματευτές (δηλαδή οι τράπεζες) και αν υπάρξει ζήτηση το θέμα θα «εξεταστεί»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ