Πέμπτη 12 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕ ΚΑΒΑΛΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να τους χαλάσουμε τα σχέδια

Ανακοίνωση για το ΝΑΤΟικό λιμάνι της Νέας Περάμου

Κάλεσμα αγώνα για να αποτραπεί η κατασκευή του ΝΑΤΟικού λιμανιού στη Νέα Πέραμο απευθύνει στον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία της περιοχής η ΝΕ Καβάλας του ΚΚΕ. Εκφράζει την αντίθεσή της στα ΝΑΤΟικά σχέδια των Ευρωπαίων και Αμερικάνων ιμπεριαλιστών, προκειμένου να έχουν πρόσβαση στις εξελίξεις της Ανατολικής Ευρώπης και των Βαλκανίων.

«Παρά την κατηγορηματική αντίθεση του λαού του Δήμου Ελευθερών, αλλά και της ευρύτερης περιοχής πριν τέσσερα χρόνια, η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και τότε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, επαναφέρει το θέμα της κατασκευής του ΝΑΤΟικού λιμανιού, ενός λιμανιού που αν κατασκευαστεί θα προκαλέσει τεράστια καταστροφή στην περιοχή», σημειώνει η ΝΕ Καβάλας, υπογραμμίζοντας πως είναι αδύνατο να συμβαδίζουν τουριστική ανάπτυξη και ΝΑΤΟική αξιοποίηση, όπως προπαγανδίζεται από την κυβέρνηση.

«Οπου πάτησε το ΝΑΤΟ, δε φύτρωσε χορτάρι» σημειώνει χαρακτηριστικά η ΝΕ Καβάλας, επιρρίπτοντας μεγάλη ευθύνη και στη Δημοτική Αρχή Ελευθερών, που αποδέχτηκε τα καταστροφικά σχέδια με πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Επισημαίνει ότι «η περιοχή έχει δυνατότητες για άλλον τύπο ανάπτυξης, όπως για παράδειγμα με τη γεωργία, τον τουρισμό, τη μεταποίηση, που θα αναδείξουν την περιοχή και δε θα την καταδικάσουν σε μαρασμό».

Τέλος, τονίζει ότι «οι απειλές που άρχισαν να εκτοξεύονται από κάποιους σε βάρος μελών της Συντονιστικής Επιτροπής θα πέσουν στο κενό» και ότι «το ΚΚΕ θα σταθεί στο πλάι των κατοίκων της περιοχής για να αποτραπεί ακόμη μία φορά η κατασκευή του ΝΑΤΟικού λιμανιού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ