Τρίτη 22 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Νεο-Ζηλανδικά...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΣΤΕ καταλάβατε τους λόγους που ουδέποτε Ελληνας πρωθυπουργός είχε επισκεφθεί τη Νέα Ζηλανδία!

Αυτές οι χαιρετούρες με τη μύτη σίγουρα δεν ήταν στο στιλ ούτε του Καραμανλή, ούτε του Παπανδρέου (των παλιότερων εννοούμε). Ο Σημίτης πάλι είχε πάντοτε σαν αρχή του να προσέχει πού ...χώνει τη μύτη του.

Οσο για τον Μητσοτάκη, είναι μάλλον τρομακτικό να τον δει κανείς να σκύβει από πάνω του, ακόμα και αν πρόκειται για τον πρωθυπουργό του νησιού των φοβερών και τρομερών Μαορί.

Ο νεότερος Καραμανλής, πάντως, τα κατάφερε να αντεπεξέλθει - όπως διαπιστώσαμε - στις ...ρινικές επαφές. Εκεί με το χορό των Μαορί τον είδαμε λίγο φοβισμένο. Σκέφθηκε, όμως, την Ντόρα και κατάλαβε ότι υπάρχουν και χειρότερα.

Εμείς, βέβαια, ανάμεσα στην Ελληνίδα υπουργό Εξωτερικών και τους Μαορί, προτιμούμε σαφώς τους δεύτερους.

Σε τελική ανάλυση, τι κακό έκαναν; Καθάρισαν μερικούς Βρετανούς αποικιοκράτες πριν από ενάμιση αιώνα. Τους ιμπεριαλιστές της εποχής, δηλαδή.

Αντιθέτως, με την εξωτερική πολιτική που διαθέτουμε, έχουν «καθαρίσει» εμάς οι σύγχρονοι ιμπεριαλιστές.

ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ του Τσάμπιονς Λιγκ γιατί υποτίθεται ότι τον ανέλαβε η Ελλάδα; Σύμφωνα με όσα μας έλεγαν, συνέβη για να καταξιωθεί η Αθήνα ως μια ακόμη ποδοσφαιρική πρωτεύουσα ικανή να αναλάβει μεγάλες διοργανώσεις.

Ομως, έτσι όπως πάμε, μάλλον σε ...γενική δοκιμή για αστυνομικές πρακτικές μετατρέπεται το πράγμα.

Μαθαίνουμε για χρήση χρωμοσφαιριδίων, για ειδικά «μπρασελέ εντοπισμού», για διεθνείς ελέγχους με τη συνεργασία ξένων αρχών και για καινούριες στρατηγικές που θα χρησιμοποιήσουν τα ΜΑΤ.

Και ξέρετε πως ό,τι δοκιμάζουν σήμερα, προφανώς θα το χρησιμοποιήσουν αύριο. Κι επειδή οι οπαδοί της Μίλαν και της Λίβερπουλ δε θα μείνουν για πάντα στη χώρα, κατανοείτε ποιος θα την πληρώσει.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ