Τρίτη 22 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
44 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΓΡ. ΛΑΜΠΡΑΚΗ
Ζει και μας οδηγεί

Σαν σήμερα, 22 Μάη του 1963, δολοφονήθηκε ο αγωνιστής της ειρήνης Γρηγόρης Λαμπράκης. Το στυγερό έγκλημα οργανώθηκε από τις ξένες μυστικές υπηρεσίες και πραγματοποιήθηκε από το ελληνικό παρακράτος, το παλάτι και με την ανοχή και στήριξη της τότε κυβέρνησης. Σαράντα τέσσερα χρόνια μετά, «εκείνοι που όπλισαν τα χέρια των δολοφόνων εξακολουθούν να δολοφονούν τους λαούς», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΕΕΔΥΕ.

Σημειώνει ακόμα πως «44 χρόνια μετά, μέσα σ' αυτές τις συνθήκες, ο αγώνας του Γρηγόρη Λαμπράκη για ειρήνη και κοινωνική δικαιοσύνη παραμένει επίκαιρος και αναγκαίος. Η μεγαλύτερη τιμή στους αγωνιστές και μάρτυρες της ειρήνης είναι η συνέχεια και η συνέπεια του αγώνα. Ο Γρηγόρης Λαμπράκης είναι μαζί μας και μας οδηγεί στους αντιιμπεριαλιστικούς και αντιπολεμικούς αγώνες των λαών που αναπτύσσονται και δυναμώνουν ενάντια στη Νέα Τάξη Πραγμάτων για έναν κόσμο ειρηνικό και δίκαιο».

Αύριο το μνημόσυνο

Η ΕΕΔΥΕ, τιμώντας τη μνήμη του αγωνιστή και μάρτυρα της ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη, πραγματοποιεί μνημόσυνο στον τάφο του, στο Α` Νεκροταφείο, αύριο, Τετάρτη 23 Μάη, στις 6.45 το απόγευμα. Η ΕΕΔΥΕ καλεί τους αγωνιστές της ειρήνης με την παρουσία τους να τιμήσουν τη μνήμη του αγωνιστή και μάρτυρα της ειρήνης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ