Τρίτη 22 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συντηρούν την εκλογολογία

Αλ. Παπαρήγα: Η μεγάλη πλειοψηφία του λαού δεν έχει ανάγκη από φιλανθρωπία και ελεημοσύνη, αλλά από την ικανοποίηση των δικαιωμάτων της

«Νερό στο μύλο» της εκλογολογίας ρίχνουν συνεχώς με δηλώσεις τους κυβερνητικά στελέχη, με πρώτο τον ίδιο τον Κ. Καραμανλή, που σκόπιμα μιλάει με χρησμούς όταν αναφέρεται στο χρόνο διεξαγωγής των εκλογών.

«Εχουμε καιρό για εκλογές» ήταν η απάντηση που έδωσε όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους που τον συνοδεύουν στην Αυστραλία για το πότε θα γίνουν οι εκλογές. Η σκόπιμα αόριστη και νεφελώδης απάντηση προκάλεσε ένα πλήθος ερμηνειών από συνεργάτες του και κυβερνητικά στελέχη. Αλλοι θεωρούσαν ότι ο πρωθυπουργός με τη δήλωσή του απέκλεισε ότι θα γίνουν εκλογές τον Ιούνη, άλλοι ότι «δείχνει» τον Οκτώβρη και άλλοι ότι θα εξαντλήσει την τετραετία. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κληθείς να ερμηνεύσει τον πρωθυπουργικό χρησμό, παρέπεμψε σε δηλώσεις που έχει κάνει πριν από δέκα μέρες.

Ο χρόνος διεξαγωγής των εκλογών είναι της αρμοδιότητας του πρωθυπουργού, δήλωσε χτες ο Γ. Σουφλιάς, ο οποίος όμως χαρακτήρισε αδιανόητο να γίνεται «συζήτηση αλλαγής του εκλογικού νόμου τον τελευταίο χρόνο της θητείας μιας κυβέρνησης και να συνεχίζουμε μια παράδοση που ήταν εντελώς απαράδεκτη μέχρι τώρα». Παράλληλα, επανέφερε τη θέση του για τροποποίηση του εκλογικού νόμου σύμφωνα με το γερμανικό εκλογικό σύστημα και μάλιστα ο νέος ληστρικός και αντιδραστικός νόμος να κατοχυρωθεί στο Σύνταγμα.

Αλ. Παπαρήγα: Στη δημοπρασία ο ανθρώπινος πόνος

Για τις παροχές που υπόσχονται ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στην προεκλογική περίοδο, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, σε δήλωσή της το περασμένο Σάββατο, σημείωσε:

«Στη δημοπρασία έχει μπει ο ανθρώπινος πόνος, τα προβλήματα των εργαζομένων. Εμείς θεωρούμε ότι δεν μπορεί να δώσει κανείς εμπιστοσύνη όχι απλώς σε υποσχέσεις, αλλά σε υποσχέσεις που δίνονται σε προεκλογική περίοδο. Αφορούν ένα πολύ μικρό μέρος του πληθυσμού, επιλεκτικές ομάδες. Είναι μια σύγχρονη προσπάθεια εξαγοράς και ρουσφετολογίας. Στην Ελλάδα ένα 20% μόνο έχουν προβλήματα; Οι άλλοι, το 80% περνούν καλά; Και μόνο γι' αυτή την επιλογή πρέπει να υψωθεί ένα μεγάλο όχι. Θα λέγαμε ότι η μεγάλη πλειοψηφία του λαού έχει ανάγκες και δεν έχει ανάγκη από φιλανθρωπία και ελεημοσύνη. Εχει ανάγκη από την ικανοποίηση των δικαιωμάτων της».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ευρωεκλογές ταυτόχρονα με τη δεύτερη Κυριακή των τοπικών (2014-02-08 00:00:00.0)
Ο... χρησμός του Κ. Σημίτη (2003-11-22 00:00:00.0)
Πρόωρες εκλογές (2001-11-01 00:00:00.0)
«Συνεχίζουμε την ίδια πολιτική».... (2000-04-10 00:00:00.0)
Η εκλογολογία γίνεται σίριαλ (2000-01-12 00:00:00.0)
Εκλογολογία με ...ούζα (2000-01-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ