Τρίτη 22 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η πείρα να φανεί και στην κάλπη

Γρηγοριάδης Κώστας

Απλήρωτοι για ακόμη 4 μήνες θα παραμείνουν οι 22 απολυμένοι της «ΤΡΙΚΟΛΑΝ» που προσλήφθηκαν σε πρόγραμμα μερικής απασχόλησης στο Δήμο Νάουσας και ενώ εργάστηκαν, ακόμη δεν έχουν πάρει ούτε ευρώ. Η κυβέρνηση της ΝΔ μοίραζε θέσεις εργασίας χωρίς να εξασφαλίζει τα κονδύλια για την πληρωμή των εργαζομένων και ο δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ όχι απλά δεν τα διεκδίκησε, αλλά έφτασε να περάσει ενάμισης χρόνος για να διαπιστώσει ότι έπρεπε να διεκδικήσει τις πιστώσεις από το υπουργείο Εσωτερικών. Εκτός αυτού, ο δήμος κατέθεσε και έφεση εναντίον της πρωτόδικης δικαστικής απόφασης που δικαίωνε τους εργαζόμενους και ανάγκαζε το δήμο να πληρώσει άμεσα τα δεδουλευμένα που τους οφείλει.

Πάνω σ' αυτή την έφεση στηρίχτηκε και η επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου και δεν ενέκρινε το ένταλμα πληρωμής 110.000 ευρώ που υποκριτικά εξέδωσε ο δήμος για την πληρωμή των εργαζομένων, αφού γνώριζε εκ των προτέρων την εξέλιξη. Ετσι μέχρι να συζητηθεί η έφεση στις 17 Σεπτέμβρη του 2007, οι εργαζόμενοι θα παραμείνουν απλήρωτοι.

Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται το παιχνίδι κυβέρνησης - δήμου που στήνεται στις πλάτες των απολυμένων. Ο εμπαιγμός τους αποκαλύπτει το αποκρουστικό πρόσωπο της πολιτικής που υλοποιούν χέρι - χέρι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Μια πολιτική που έχει πλέον προσφέρει πλούσια πείρα στους εργαζόμενους, τόσο όταν έχαναν τη δουλιά τους, όσο και τώρα που παραμένουν απροστάτευτοι από τις συνέπειες της ανεργίας που η πολιτική του δικομματισμού αναπαράγει. Αυτή η πείρα πρέπει ακόμα πιο αποφασιστικά να μετατραπεί σε δράση. Τόσο στο δρόμο, όσο και στην κάλπη, στις επερχόμενες εκλογές...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ