Τρίτη 22 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να καταργηθούν όλα τα διόδια
  • Τα μεγάλα έργα, που έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και χρόνια, ιεραρχούνται, κατασκευάζονται και λειτουργούν με κριτήριο την κερδοφορία του κεφαλαίου και όχι για την εξυπηρέτηση και ανακούφιση της λαϊκής οικογένειας
  • Αγωνιζόμαστε για δημόσιες υποδομές που δεν επιβαρύνουν το λαό και το περιβάλλον και για δημόσιες σύγχρονες συγκοινωνίες και με δωρεάν χρονικές ζώνες

Από την περσινή εξόρμηση της ΝΑΣ στα διόδια της Αττικής Οδού, με αίτημα την κατάργησή τους
Από την περσινή εξόρμηση της ΝΑΣ στα διόδια της Αττικής Οδού, με αίτημα την κατάργησή τους
«Το ΚΚΕ αγωνίζεται για να καταργηθούν τα διόδια. Να υπάρχει παντού ελεύθερη διέλευση, χωρίς κανένα χαράτσι στους εθνικούς δρόμους, την Αττική Οδό, τις μεγάλες οδικές αρτηρίες. Ολα τα μεγάλα έργα σού ανήκουν γιατί φτιάχτηκαν με χρήματα του ελληνικού λαού».

Αυτό τονίζουν οι Κομματικές Οργανώσεις Αθήνας και Αττικής του ΚΚΕ με κοινή τους ανακοίνωση, σημειώνοντας για το ζήτημα των διοδίων και συνολικά για τα προβλήματα των κατοίκων του Λεκανοπεδίου:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ υλοποίησε τις αντιλαϊκές αποφάσεις της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Με τις λεγόμενες συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα ετοιμάζει νέα "φιλέτα" για τους επιχειρηματίες και τα μονοπώλια. Παίρνει συνεχώς νέα μέτρα παράδοσής τους στο κεφάλαιο. Το ΠΑΣΟΚ με το λεγόμενο νέο πρόγραμμά του δηλώνει ότι θα συνεχίσει τη λεηλασία μέσω της λεγόμενης αυτοχρηματοδότησης και των συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

Τα μεγάλα έργα, που έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και χρόνια, ιεραρχούνται, κατασκευάζονται και λειτουργούν με κριτήριο την κερδοφορία του κεφαλαίου και όχι για την εξυπηρέτηση και ανακούφιση της λαϊκής οικογένειας. Χρηματοδοτούνται με τα δικά σου λεφτά μέσα από την άγρια φορολογία που σου γίνεται. Κατασκευάζονται με το δικό σου ιδρώτα και αίμα, μέσα από απάνθρωπες συνθήκες εργασίας, με δεκάδες εργάτες νεκρούς και εκατοντάδες σακατεμένους, και τώρα ξαναχρυσοπληρώνεις τη χρήση τους. Το κεφάλαιο, οι διάφοροι όμιλοι των μεγαλοεργολάβων, που θησαύρισαν από την κατασκευή τους, τώρα θα συνεχίσουν να θησαυρίζουν για δεκαετίες από τη χρήση τους, ενώ το δικό σου εισόδημα συρρικνώνεται συνεχώς και αυξάνεται η ανεργία».

Κερδισμένο μόνο το κεφάλαιο

«Η κυβέρνηση της ΝΔ -συνεχίζει η ανακοίνωση - υλοποίησε προηγούμενους σχεδιασμούς της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, μέσω των "συμβάσεων παραχώρησης", και συνεχίζει, σήμερα, την παράδοση των εθνικών οδών, των λιμανιών, της δικής σου περιουσίας, στις μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες για να τις εκμεταλλεύονται σε βάρος σου για 30-35 χρόνια τουλάχιστον. Είναι δικαιολογία το κόστος των μεγάλων έργων. Το δημόσιο τα χρηματοδοτεί με 90%, οι ιδιώτες με μόλις το 10% και τα εκμεταλλεύονται για δεκαετίες.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, Γ. Σουφλιά, τα διόδια μέχρι το 2010 θα αυξηθούν κατά 500% περίπου. Η αύξηση αυτή θα πυροδοτήσει και άλλες αυξήσεις, στα εισιτήρια των λεωφορείων, στα προϊόντα που μεταφέρονται μέσω του οδικού δικτύου. Με πρόσχημα την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού, ετοιμάζεται επιβολή διοδίων στην είσοδο και άλλων περιοχών, ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας. Η πολιτική αυτή κινείται στη λογική των κατευθύνσεων της ΕΕ, της ιδιωτικοποίησης, που παίρνει από τις τσέπες των εργαζομένων, φουσκώνοντας ακόμα περισσότερο τις τσέπες των πλουτοκρατών. Αυτή την πολιτική υπηρετούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και οι δυνάμεις του ευρωμονόδρομου».

Λαϊκή αντεπίθεση

Και η ανακοίνωση καταλήγει:

«Εργαζόμενε, αυτοαπασχολούμενε, νέε και νέα,

Το ΚΚΕ αγωνίζεται για έργα και υποδομές που πρέπει να αναλαμβάνει το κράτος, χωρίς να επιβαρύνεται ο λαός και το περιβάλλον. Για δημόσιες σύγχρονες συγκοινωνίες και με δωρεάν χρονικές ζώνες. ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ.

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ σχεδιάζουν και δουλεύουν και σε αυτό το ζήτημα για την πλουτοκρατία. Μην περιμένεις να αλλάξουν. Καταψήφισε και τους δύο, αποδυνάμωσε το δικομματισμό. Οσο πιο αδύναμοι γίνουν, τόσο πιο δυνατός θα είσαι εσύ. Προσπέρασε το Συνασπισμό, είναι αναξιόπιστος. Υπερασπίζεται τον ευρωμονόδρομο, οι προτάσεις του βρίσκονται εντός των ορίων της αντιλαϊκής πολιτικής και συμμετέχει στη διαχείρισή της. Καταδίκασε το ΛΑΟΣ, δημαγωγεί, είναι εφεδρεία του συστήματος.

Με εμπιστοσύνη στη δύναμη και στο δίκιο σου, ψήφισε ΚΚΕ, για ισχυρό λαϊκό κίνημα που θα διεκδικεί τα δικαιώματά σου, θα αντιπαλεύει τα χειρότερα που έρχονται, θα αντεπιτίθεται σταθερά για να ανοίξει ένα παράθυρο ελπίδας, να δρομολογηθούν θετικές διεργασίες, να υπάρξει προοπτική, ιδιαίτερα για τη νεολαία. Κάνε το βήμα, ενίσχυσε τώρα το δρόμο της ανυπακοής, της λαϊκής αντεπίθεσης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ