Τρίτη 22 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ζητούν συναίνεση του λαού για τα χειρότερα
  • Δηλώσεις του Γ. Παπανδρέου μετά τη συνάντησή του με το προεδρείο της ΟΚΕ
  • Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ: Ο λαός να τους χαλάσει τα σχέδια

Την ανάγκη συναίνεσης προκειμένου να περάσουν αναίμακτα για το μεγάλο κεφάλαιο οι σκληρότερες, αντιλαϊκές πολιτικές, προπαγάνδισε ουσιαστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου, μετά τη συνάντησή του με το νέο προεδρείο της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΟΚΕ).

Οπως δήλωσε, μετά τη συνάντηση, ο Γ. Παπανδρέου, «η χώρα χρειάζεται μεγάλες αλλαγές, μεγάλες τομές, μεγάλες μεταρρυθμίσεις, αλλά αυτές να γίνουν και με το πνεύμα του προεδρείου της ΟΚΕ έτσι όπως εκφράστηκε σήμερα, ότι δηλαδή δεν μπορούν να γίνουν χωρίς ουσιαστικό κοινωνικό διάλογο και διαβούλευση».

Ευχήθηκε «καλή δουλιά» στο νέο προεδρείο (πρόεδρος είναι ο γνωστός πρώην εργατοπατέρας Χρ. Πολυζωγόπουλος) και τους διαβεβαίωσε ότι «με την κυβέρνησή μας θα είμαστε πολύ κοντά τους, σε συνεργασία μαζί τους, για να μπορέσουμε να κάνουμε τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις, με την ευρύτατη κοινωνική συναίνεση και διαβούλευση που χρειάζεται ο τόπος».

Σχεδιάζουν να πάρουν νέα αντιλαϊκά μέτρα

Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει σχετικά με τη συνάντηση και τις δηλώσεις του Γ. Παπανδρέου στην ΟΚΕ:

«Οι δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, μετά τη συνάντησή του με το προεδρείο της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΟΚΕ), υπέρ της "ευρύτατης κοινωνικής συναίνεσης" ώστε να γίνουν "οι μεγάλες τομές και μεταρρυθμίσεις" φανερώνουν ότι: Το ΠΑΣΟΚ, όπως και η ΝΔ, σχεδιάζουν, αν γίνουν κυβέρνηση, μετά τις εκλογές να πάρουν νέα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα!

Για αυτό επιδιώκουν και οι δυο τη συναίνεση - υποταγή του λαού. Για αυτό διαμορφώνουν και στηρίζουν συναινετικά τους μηχανισμούς που την προάγουν, όπως η ΟΚΕ. Αν ήθελαν να πάρουν μέτρα υπέρ των λαϊκών στρωμάτων δε θα τους είχαν ανάγκη.

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ κρύβουν τις πραγματικές τους θέσεις. Αποσιωπούν τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει απέναντι στην πλουτοκρατία και στην ΕΕ, προκειμένου να αποσπάσουν τη λαϊκή ψήφο. Ενώ υπόσχονται ψίχουλα για την αντιμετώπιση της "ακραίας φτώχειας", πίσω από τις πλάτες ελληνικού λαού συναγωνίζονται και οι δυο σκληρά ώστε να αποσπάσουν την εμπιστοσύνη και τη στήριξη του κεφαλαίου για την κυβερνητική εξουσία.

Ο λαός έχει και την ευκαιρία και τη δύναμη ενισχύοντας το ΚΚΕ να τους εμποδίσει και να τους χαλάσει τα σχέδια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ