Σάββατο 18 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΝΕ
Πλατύ κάλεσμα για τη νεανική αντεπίθεση

Σήμερα, στις 7 μ.μ., στο Σπόρτιγκ, η μεγάλη συγκέντρωση πολιτικής παρέμβασης της Οργάνωσης Αθήνας της ΚΝΕ,  όπου θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα

Θα πλημμυρίσει σήμερα με νιάτα, ζωντάνια και ελπίδα το γήπεδο του Σπόρτιγκ, όπου η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα μιλήσει στη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση της Οργάνωσης Αθήνας της ΚΝΕ.

Σήμερα, η ΚΝΕ καλεί κάθε νέο που προβληματίζεται, που αγανακτεί, που αμφισβητεί την πολιτική που του «υπόσχεται» ένα αβέβαιο μέλλον, να δώσει την απάντησή του με τη συμμετοχή του στη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση. Πρόκειται για ένα πλατύ κάλεσμα συστράτευσης, προς όλους τους νέους, που αγωνίζονται ή θέλουν να αγωνιστούν για τα δικαιώματα και τη ζωή τους, που «δε μασάνε» με τα «ιδιώνυμα» και την τρομοκρατία, δεν υποτάσσονται στη λογική της «ελεύθερης μαστούρας» και του «ατομικού βολέματος».

Τα μηνύματα, που έρχονται από το άνοιγμα που πραγματοποιεί η Οργάνωση στη νεολαία όλο αυτό διάστημα, δείχνουν ότι οι νέοι προβληματίζονται και έχουν διάθεση να αγωνιστούν, να μην αφήσουν να περάσουν όλα «αυτά που ετοιμάζουν γι' αυτούς χωρίς αυτούς». Ιδιαίτερα σε χώρους όπου η Οργάνωση είχε έντονη παρέμβαση το προηγούμενο διάστημα, οι νέοι εμπιστεύονται την ΚΝΕ, ανταποκρίνονται στο κάλεσμά της.

Δεν είναι τυχαίο ότι δυο μέρες πριν τη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση, η Οργάνωση Αθήνας της ΚΝΕ υπερκάλυψε το πλάνο της στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ για τις επερχόμενες εκλογές και το 16ο Συνέδριο του Κόμματος, φτάνοντας στο 101%. Πρωτοπόρες Τομεακές Οργανώσεις της Αθήνας, που έχουν ξεπεράσει το 100% του πλάνου τους, ενώ η Οικονομική Εξόρμηση συνεχίζεται ακόμα, είναι αυτές του Περιστερίου, του 5ου - 6ου Διαμερίσματος, των Οικοδόμων, των ΤΕΙ Πειραιά - ΣΕΛΕΤΕ, του ΤΕΙ ΣΥΕΠ, του Εργατικού, της Υγείας, του 2ου - 7ου Διαμερίσματος, των Βορειανατολικών συνοικιών, καθώς και των Δυτικών συνοικιών.

Η καθημερινή, ουσιαστική επικοινωνία της ΚΝΕ με τη νεολαία, σταθμό στην οποία αποτελεί και η σημερινή συγκέντρωση, σε μια περίοδο έντονων πολιτικών διεργασιών που θα συνδεθεί και με τις επερχόμενες εκλογές, προχωράει και αναπτύσσεται ακόμα πιο πλατιά. Στόχος της Οργάνωσης είναι οι καταγραμμένες αγωνιστικές διαθέσεις της νέας γενιάς, να προχωρήσουν ακόμα παραπέρα, σε συστράτευση στο μέτωπο της λαϊκής και νεανικής αντεπίθεσης. Να γίνει πιο ρεαλιστική στις συνειδήσεις, ακόμα πλατύτερων τμημάτων της νεολαίας, η προοπτική που ανοίγει η ανατρεπτική πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, για μια άλλη πορεία, για το λαό και τον τόπο.

Η Αλέκα Παπαρήγα μιλάει σήμερα στους νέους. Οι ΚΝίτες και οι ΚΝίτισσες θα είναι εκεί και καλούν κάθε νέο να συναντηθεί μαζί τους: «Νέα, νέε, έχουμε τα ίδια όνειρα, έχουμε τον ίδιο εχθρό. Ελα μαζί μας στην ομορφιά του αγώνα, στο δρόμο της νεανικής αντεπίθεσης, στο λαϊκό μέτωπο της ρήξης με τα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό. Οργανώσου στην Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ