Σάββατο 18 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Περισσεύουν τα προβλήματα στο νοσοκομείο «Παπανικολάου»

Αντιπροσωπεία της ΚΟΘ του ΚΚΕ επισκέφθηκε το ίδρυμα και συζήτησε με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους του νοσοκομείου

Τα οξυμένα προβλήματα που δημιουργούνται σαν αποτέλεσμα της γενικότερης κυβερνητικής πολιτικής υποβάθμισης και απαξίωσης του δημόσιου τομέα της υγείας, διαπίστωσε κατά τη χθεσινή της επίσκεψη στο νοσοκομείο «Παπανικολάου»η αντιπροσωπεία της Κομματικής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ. Μια επίσκεψη που έγινε στο πλαίσιο της πολιτικής εξόρμησης της ΚΟΘ για τις εκλογικές θέσεις του ΚΚΕ.

Οπως τόνισαν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου εργαζομένων στη συνάντηση με την αντιπροσωπεία, αν λειτουργούν τα νοσοκομεία, αυτό οφείλεται στις φιλότιμες και πολλές φορές υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού τους. Συγκεκριμένα: Οι ελλείψεις σε νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό είναι τεράστιες. Οι νοσηλεύτριες δουλεύουν διπλοβάρδιες για να βγει το πρόγραμμα, οι τραπεζοκόμες δεν μπορούν να πάρουν τα ρεπό και άδειες.

Τις τελευταίες μέρες αποσπάστηκε προσωπικό στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», χωρίς αυτό να αντικατασταθεί. Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας τις νυκτερινές ώρες για επτά αρρώστους υπάρχει μόνο μια νοσηλεύτρια! Με εθελοντές πυροσβέστες επιχειρείται να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν σε τραυματιοφορείς.

Ολο και περισσότεροι τομείς ανατίθενται σε εργολάβους. Ηδη έχει δοθεί η καθαριότητα και υπάρχουν σκέψεις να δοθούν σε ιδιωτικά γραφεία οι λογιστικές εργασίες. Οι καθαρίστριες των ιδιωτικών συνεργείων αμείβονται με εξευτελιστικούς μισθούς και είναι ανασφάλιστες.

Την αντίδρασή τους στην απόφαση λειτουργίας νοσοκομείου φυλακών στους χώρους του «Παπανικολάου», εξέφρασαν τα μέλη της διοίκησης του σωματείου. «Στο νοσοκομείο περιθάλπονται οι φυλακισμένοι που μεταφέρονται στις διάφορες κλινικές του και κανένας δε θα μπορούσε αυτό να αρνηθεί μια τέτοια προσφορά. Η απόφαση όμως για τη δημιουργία μιας "φυλακής" μέσα στο νοσοκομείο δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην όλη λειτουργία του και για το λόγο αυτό ζητούμε η μονάδα να γίνει στις φυλακές», υπογραμμίστηκε.

Η αντιπροσωπεία της ΚΟΘ του ΚΚΕ με επικεφαλής το γραμματέα της, Χρ. Κόφφα, επισκέφθηκε επίσης το καινούριο κτίριο του Αιματολογικού Τμήματος, το οποίο, σημειώνεται, έχει εγκαινιαστεί πέρσι από τον πρωθυπουργό, αλλά συνεχίζει να μην μπορεί να λειτουργήσει λόγω έλλειψης προσωπικού.

Μιλώντας στους εργαζόμενους ο Χρ. Κόφφας στη διάρκεια της περιοδείας του στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», σημείωσε ότι το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» επιλέχτηκε από την κυβέρνηση να λειτουργήσει ως πιλοτικό πρόγραμμα στην προσπάθεια της να πλήξει το δημόσιο τομέα της υγείας και να μετατρέψει σε ιδιωτικού δικαίου τα νοσοκομεία. Ο Χρ. Κόφφας συνέδεσε τα προβλήματα υποβάθμισης των νοσοκομείων με την επίθεση που γίνεται κατά του δημόσιου σχολείου και την αντιμεταρρύθμιση που επιμένει να επιβάλει η κυβέρνηση παρ' όλες τις αντιδράσεις που συναντά.

Ακόμη αναφερόμενος στις τελευταίες αποφάσεις του Ελσίνκι δήλωσε ότι η δημιουργία του Ευρωπαϊκού Στρατού στόχο έχει το χτύπημα του λαϊκού κινήματος στις χώρες της Ευρώπης. Τέλος, ζήτησε από το προσωπικό του νοσοκομείου να ενώσει τη φωνή του με όλους τους εργαζόμενους που πλήττονται από την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, να οργανωθούν σε ένα κοινό μέτωπο διεκδίκησης των αιτημάτων τους και στις ερχόμενες εκλογές να στηρίξουν με την ψήφο τους το ΚΚΕ για να μπορέσει να δυναμώσει η δική τους φωνή.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στερνό «αντίο» στον Δημοσθένη Ματζιώρη (2004-10-19 00:00:00.0)
Με τους εργαζόμενους του ΟΤΕ Σταυρούπολης (2003-12-03 00:00:00.0)
Συνάντηση με το νομάρχη Θεσσαλονίκης (2003-01-23 00:00:00.0)
Συζητάμε την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ (2000-11-03 00:00:00.0)
Προγεφύρωμα και βάση εξόρμησης του ΝΑΤΟ η Βόρεια Ελλάδα (1998-12-09 00:00:00.0)
Πρόβλημα με το ιδιοκτησιακό (1997-06-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ