Σάββατο 18 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΚΚΙ
Καταψηφίζει φέτος και τις στρατιωτικές δαπάνες

Ο εισηγητής του κόμματος τόνισε ότι αυτό γίνεται μετά την υπογραφή από την Ελλάδα των ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών στη Γιουγκοσλαβία

O γενικός εισηγητής του ΔΗΚΚΙ Τ. Ιντζές στην ομιλία του κατήγγειλε ότι από τα στοιχεία του προϋπολογισμού φαίνεται πόσο ολέθρια και αντιλαϊκή ήταν η επί χρόνια ασκούμενη νεοφιλελεύθερη πολιτική, η οποία σωρεύει πλούτο στους ολίγους και αυξάνει τη φτώχεια για τους πολλούς.

Σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, το ΔΗΚΚΙ για πρώτη φορά θα καταψηφίσει τις στρατιωτικές δαπάνες του προϋπολογισμού, γιατί όπως είπε ο εισηγητής του «μετά την υπογραφή από την Ελληνική Κυβέρνηση της Νατοϊκής απόφασης για τους βομβαρδισμούς - στην ουσία από τις ΗΠΑ - της Γιουγκοσλαβίας, τα κονδύλια που αναφέρονται στον προϋπολογισμό και της προηγούμενης χρονιάς αλλά και του 2000 δε χρησιμοποιούνται ούτε θα χρησιμοποιηθούν για την προστασία της Ελλάδας, αλλά για να εξυπηρετηθούν τα σχέδια των ΗΠΑ στα Βαλκάνια ενάντια στα εθνικά μας συμφέροντα».

Στην κριτική του ο Τ. Ιντζές επανέφερε τη θέση του κόμματός του για το «καλό» ΠΑΣΟΚ που υπήρχε πριν το 1994 και το «κακό» που μετεξελίχθηκε στη συνέχεια. Είπε συγκεκριμένα, ότι η πλήρης υιοθέτηση των αρχών του νεοφιλελευθερισμού που οδήγησε μεγάλες μάζες εργαζομένων σε κατάσταση φτώχειας έγινε από το ΠΑΣΟΚ μετά το 1994, εκτιμώντας προφανώς ότι πριν από αυτή τη χρονιά η πολιτική του ήταν φιλολαϊκή.

Ο εισηγητής του ΔΗΚΚΙ κατήγγειλε ότι η άκρατη ιδιωτικοποίηση ολόκληρου του δημόσιου τομέα της εθνικής οικονομίας έχει αποτέλεσμα την εκποίηση όπως όπως του εθνικού πλούτου, τον οποίο με ιδρώτα και θυσίες κάθε είδους απόκτησε ο λαός. Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι εδώ και τέσσερα χρόνια έχει έναν και μοναδικό στόχο, την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ και αυτό το έχει αναγάγει σε «εθνικό στόχο», κάτι που είναι επικίνδυνο για τη χώρα, γιατί «έτσι έχει σηματοδοτήσει στους εταίρους της ΕΕ αλλά και στις ΗΠΑ και την Τουρκία ότι η Ελλάδα για την επίτευξη αυτού του στόχου είναι διατεθειμένη να κάνει υποχωρήσεις ακόμα και και σε εθνικά θέματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ