Σάββατο 18 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
«Επιδιορθωμένη» ΟΝΕ

Αλλαγή στο περιεχόμενο της ΟΝΕ ζήτησε ο βουλευτής του ΣΥΝ Γιάννης Δραγασάκης

Αλλαγές στις προτεραιότητες και τους στόχους, που θέτει η κυβέρνηση στην πορεία προς την ΟΝΕ, ζήτησε στην ομιλία του ο κεντρικός εισηγητής του Συνασπισμού, Γιάννης Δραγασάκης, υποστηρίζοντας ότι η αλλαγή των πολιτικών σε Ελλάδα και Ευρώπη είναι η προϋπόθεση που θα μπορούσε να καταστήσει την ΟΝΕ βάση σταματήματος των μονόπλευρων θυσιών.

Για προϋπολογισμό, «που έχει ως ιδιαίτερο γνώρισμά του το ότι είναι ενταγμένος στους προεκλογικούς σχεδιασμούς και τις ανάγκες του κυβερνώντος κόμματος αντί να είναι προσανατολισμένος στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της κοινωνίας και των προκλήσεων που συνεπάγεται η ένταξη της χώρας στην Οικονομική και Νομισματική Ενωση», έκανε λόγο ο εισηγητής του Συνασπισμού. Παράλληλα προέβλεψε πως το αν στην πραγματικότητα θα εφαρμοστεί ο υπό ψήφιση προϋπολογισμός αυτό είναι κάτι που θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα των επικείμενων εκλογών, σημειώνοντας πως «η ενίσχυση των κομμάτων του δικομματισμού θα επιτρέψει αναθεωρήσεις του προϋπολογισμού και της πολιτικής σε πιο συντηρητικές κατευθύνσεις».

Ιδιαίτερα αναφέρθηκε ο Γ. Δραγασάκης στο θέμα της ΟΝΕ λέγοντας πως «η είσοδος στην ΟΝΕ δε θα είναι έξοδος από το τούνελ των μονόπλευρων θυσιών χωρίς μια γενικότερη στροφή στις ασκούμενες πολιτικές και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Πρώτον σε ό,τι αφορά στην ιεράρχηση και στην προτεραιότητα των στόχων και δεύτερον σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο των ασκούμενων πολιτικών». Αναφέρθηκε στην ανάγκη «ενός νέου σχεδιασμού στη βάση νέων προτεραιοτήτων και ιεραρχήσεων για τη μετα-ΟΝΕ εποχή, πράγμα που απουσιάζει τόσο από τον προϋπολογισμό όσο και από την πολιτική της κυβέρνησης».

Ο εισηγητής του Συνασπισμού επισήμανε ότι «τις πιο αρνητικές επιπτώσεις έχουν δεχτεί «τα πιο αδύνατα κοινωνικά στρώματα», τονίζοντας παράλληλα ότι ο προϋπολογισμός «κινείται σε ένα θεσμικό πλαίσιο που περιορίζει τη διαφάνεια και υποσκάπτει την αξιοπιστία του προϋπολογισμού και της δημοσιονομικής διαχείρισης». Ο Γ. Δραγασάκης τόνισε την ανάγκη για «ένα τολμηρό πρόγραμμα διαρθρωτικών αλλαγών, που θα επιτρέψουν την αναδιάρθρωση και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας στους νέους τομείς και τις νέες υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας, θα διευκολύνουν τον πολίτη στην πρόσβασή του στη διοίκηση, θα ανακατανείμουν πόρους και εξουσίες προς όφελος της περιφέρειας και θα δίνουν ουσιαστικό περιεχόμενο στην αποκέντρωση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ