Σάββατο 18 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δεν ενοχλούν οι παραβιάσεις πλέον

Με χαμηλούς τόνους αντέδρασε η ελληνική κυβέρνηση στις πρώτες, μετά το Ελσίνκι, παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου που έγιναν από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη την περασμένη Πέμπτη.

«Η συμπεριφορά αυτή της Τουρκίας, σχολίασε ο Δ. Ρέππας, ασφαλώς είναι μία αρνητική συνεισφορά στην προσπάθεια που γίνεται να εναρμονιστεί η χώρα αυτή με το κοινοτικό πλαίσιο το οποίο αποφασίστηκε στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής στο Ελσίνκι. Τέτοια φαινόμενα πρέπει να εκλείψουν. Πιστεύουμε ότι η απόφαση της Συνόδου Κορυφής στο Ελσίνκι, είναι και μία πρόκληση για την Τουρκία και για όλους, προκειμένου να δημιουργήσουμε μία νέα εποχή στην περιοχή».

Για το ίδιο θέμα ρωτήθηκε και ο υπουργός Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου ο οποίος είπε ότι «το Ελσίνκι θα πρέπει να το δούμε ως το άνοιγμα μιας ευκαιρίας, μιας νέας δυναμικής, μιας νέας σελίδας, που επιτρέπει μια μακροπρόθεσμη στρατηγική βελτίωσης, όχι μόνο του κλίματος, αλλά και επίλυσης σημαντικών προβλημάτων». Ο υπουργός Εξωτερικών ρίχνοντας ακόμη περισσότερο τους τόνους, πρόσθεσε: «Αν σταθούμε σε μεμονωμένα γεγονότα ή σε πρακτικές οι οποίες έχουν την αδράνειά τους, νομίζω ότι θα χάσουμε το δάσος από το δέντρο. Δεν ανοίξαμε την πόρτα του παραδείσου, ανοίξαμε την πόρτα της ευκαιρίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ