Τρίτη 17 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
Η λαϊκή αγανάκτηση να εκφραστεί στις κάλπες

Ομιλία του ευρωβουλευτή του Κόμματος στην προφεστιβαλική στα Γιαννιτσά. Περιοδεία στο Νομό Πέλλας

Αυτό που βγάζει ο κόσμος σαν αγανάκτηση να το εκφράσει στην κάλπη, αποδοκιμάζοντας τα κόμματα του δικομματισμού και υπερψηφίζοντας το ΚΚΕ, τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, που μίλησε το βράδυ του Σαββάτου στην προφεστιβαλική εκδήλωση του 33ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ στα Γιαννιτσά.

Στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του στο Νομό Πέλλας, ο Θ. Παφίλης επισκέφθηκε ομάδες παραγωγών, διάφορα χωριά και έδωσε συνέντευξη Τύπου στα Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης στην Εδεσσα, ενώ συναντήθηκε και με το ΔΣ της Δημοτικής Επιχείρησης του Δήμου Εδεσσας.

Οι ροδακινοπαραγωγοί στην Καλή και το Μαυροβούνιο, στη διάρκεια της συζήτησης με τον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, εξέφρασαν την έντονη αγανάκτησή τους, γιατί ο ΕΛΓΑ με τις αποζημιώσεις που δίνει δεν τους καλύπτει τη ζημιά, η οποία προκλήθηκε από τη χαλαζόπτωση. Επίσης διαμαρτυρήθηκαν για τις χαμηλές τιμές παραγωγού (μόλις 30 λεπτά το κιλό), σημειώνοντας ότι ο καταναλωτής πληρώνει 6 και 7 φορές παραπάνω για να αγοράσει το ροδάκινο (1,5 και 2 ευρώ). Επίσης οι συνεταιριστές στην Καλή και το Μαυροβούνιο κατήγγειλαν ότι λειτουργούν παράνομες συγκεντρώσεις (στέκια) παραγωγών από πλευράς μεταποιητών. Ο Θ. Παφίλης ανέφερε ότι το ΚΚΕ έχει δηλώσει επανειλημμένα την αντίθεσή του στον κανονισμό του ΕΛΓΑ, γιατί δεν αποζημιώνει 100% τον παραγωγό.

Στην Αρνισσα και την Παναγίτσα του Δήμου Βεγορίτιδας, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ συναντήθηκε με κερασοπαραγωγούς, οι οποίοι εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για τις χαμηλές τιμές που δίνουν οι έμποροι για τα προϊόντα τους, ενώ μεγάλο μέρος της παραγωγής καταστράφηκε ή υποβαθμίστηκε λόγω των καιρικών συνθηκών.

Τέλος, σε περιοδεία στον Εξαπλάτανο και το Λουτράκι της Αλμωπίας, στη διάρκεια συνάντησης με την Ομάδα Πρωτοβουλίας που συγκροτήθηκε προκειμένου να προστατευτεί το φυσικό περιβάλλον από τα επιχειρηματικά σχέδια που δε σέβονται το δάσος, καθώς και τη ροή των νερών, ο Θ. Παφίλης εξέφρασε τη συμπαράσταση του Κόμματος στον αγώνα τους.

Τον Θανάση Παφίλη συνόδευσαν ο Φίλιππος Γεωργουδάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κλιμάκιο της ΝΕ Πέλλας του ΚΚΕ με επικεφαλής τον γραμματέα της Οργάνωσης Αλέκο Ουγκρίνο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ