Τρίτη 17 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Εκλογές και ενεργειακές μπίζνες

Πολλή δουλιά είχε ο υπουργός Ανάπτυξης Δ. Σιούφας το Σαββατοκύριακο, καθώς συνέχισε τα εγκαίνια στα οποία επιδίδεται κάθε βδομάδα. Αυτή τη φορά συνδύασε το τερπνόν μετά του ωφελίμου. Πήγε στη Λάρισα και εγκαινίασε τον αγωγό υψηλής πίεσης φυσικού αερίου για τη διασύνδεση Καρδίτσας και Τρικάλων.

Στη συνέχεια πήγε στην Καρδίτσα, όπου και εκλέγεται, για να εγκαινιάσει - υποδεχτεί την έλευση του... φυσικού αερίου. Πρόσθεσε έτσι ένα ακόμη επίτευγμα για το προεκλογικό φυλλάδιο.

Μάλιστα, οι αναφορές του στις δυο αυτές εκδηλώσεις είχαν να κάνουν και με την ευρύτερη σημασία των έργων και των διασυνδέσεων του φυσικού αερίου, αλλά και με την αναμενόμενη οικονομική τόνωση που θα ευνοήσουν τοπικά οι διασυνδέσεις, τις θέσεις εργασίας κλπ.

Μόνο ένα πράγμα δεν είπε: ότι το σύνολο της ενεργειακής υποδομής που δημιουργείται με χρήματα του ελληνικού λαού θα αποτελέσει την ικανή και αναγκαία προϋπόθεση για να κάνουν ενεργειακές μπίζνες οι μεγάλες επιχειρήσεις της ενέργειας, ντόπιες και ξένες. Και ότι πολύ σύντομα αυτές θα ελέγχουν τιμές, προμήθεια, την ανάπτυξη του δικτύου, τις εισαγωγές και τις εξαγωγές. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε κόστος για τους πολίτες και επάρκεια ενέργειας...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ