Τρίτη 17 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΖΩΝΗΣ
Απαντούν με απεργία

Σε 24ωρη απεργία κατεβαίνουν σήμερα οι εργατοτεχνίτες της Ζώνης. Συγκέντρωση στις 11 π.μ. στον Ηλεκτρικό σταθμό του Πειραιά

Ξεχείλισε η οργή των μεταλλεργατών, που έσπευσαν στον τόπο του εγκλήματος

Eurokinissi

Ξεχείλισε η οργή των μεταλλεργατών, που έσπευσαν στον τόπο του εγκλήματος
Με 24ωρη απεργία, οι εργατοτεχνίτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης δίνουν σήμερα την πρώτη συντονισμένη τους αγωνιστική απάντηση στο νέο εργοδοτικό έγκλημα που συντελέστηκε χτες το πρωί σε βάρος του κλάδου τους. Στα πλαίσια της απεργίας θα γίνει στις 11 το πρωί συγκέντρωση στον ηλεκτρικό σταθμό του Πειραιά και θα ακολουθήσει πορεία, της οποίας ο προορισμός δεν έχει ανακοινωθεί.

Σε δελτίο Τύπου - καταγγελία που εξέδωσαν τα σωματεία της Ζώνης επισημαίνουν: «Δεν έχουν περάσει δυόμισι μήνες από την ημέρα που εγκαινιάσαμε το μνημείο στη μνήμη των συναδέλφων μας που δολοφονήθηκαν από την εργοδοσία στο βωμό του κέρδους και άλλοι δύο συνάδελφοι προστέθηκαν στο μακρύ κατάλογο του διαρκούς εγκλήματος που συντελείται σε βάρος της εργατικής τάξης». Τα σωματεία καταγγέλλουν:

-- Την έλλειψη των μέτρων ασφαλείας «που θυσιάζονται μπροστά στη θέληση του εφοπλιστή και του εργολάβου να ρίξουν το κόστος και να κερδίσουν σε χρόνο και χρήμα».

-- Την εντατικοποίηση των εργασιών «που μόνο στόχο έχει να αυγατίσει η εργοδοσία τα κέρδη της» και «αντιμετωπίζεται η ανθρώπινη ζωή σαν αναλώσιμη».

-- Τις πολιτικές ευθύνες όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων «που με αλλεπάλληλα νομοθετήματα θεσμοθέτησαν την ασυδοσία» σε βάρος της Ζώνης βγάζοντας λάδι τους δολοφόνους των εργαζομένων, ενώ την ίδια στιγμή ποινικοποιούν τους αγώνες των εργαζομένων και μάλιστα με συνοπτικές διαδικασίες.

Τα σωματεία χαρακτηρίζουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ «ηθικούς αυτουργούς» αφού εξυπηρετώντας την κερδοφορία των εφοπλιστών και εργολάβων υποβάθμισαν και υπονόμευσαν τη λειτουργία των πενταμελών Μεικτών Επιτροπών Ελέγχου για την τήρηση των μέτρων Υγιεινής και Ασφάλειας, το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση μετά από τις δυναμικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων ψήφισε μεν το νόμο για το Μητρώο των επιχειρήσεων της Ζώνης, όμως σκόπιμα τον άφησε ανενεργό, για να έρθει τον περασμένο Μάρτη η κυβέρνηση της ΝΔ να τον καταργήσει και να ψηφίσει ένα νέο που «δίνει το πράσινο φως στους εργολάβους και τους εφοπλιστές να δημιουργήσουν "σύγχρονα κρεματόρια"».

Την ασυδοσία των εφοπλιστών και συνολικά της εργοδοσίας και την πολιτική που στηρίζει και ενισχύει την κερδοφορία του κεφαλαίου, ανατρέποντας εργασιακά δικαιώματα και τινάζει στον αέρα στην προστασία της ζωής στους τόπους δουλιάς καταγγέλλουν με ανακοίνωση που εξέδωσαν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ. Παρόμοια καταγγελία εξέδωσαν και συνυπογράφουν δεκάδες ταξικά κλαδικά σωματεία και συγκεκριμένα: Αποκλειστικών Νοσοκόμων, Εμποροϋπαλλήλων, Επισιτισμού - Τουρισμού, Ηλεκτρολόγων, Ιδιωτικών Κλινικών, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Καθαριστριών, Κλωστοϋφαντουργών, Λιθογράφων, Λογιστών, Μετάλλου, Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Ξύλου, Οδοντοτεχνιτών, Οικοδόμων, Προπονητών και Γυμναστών, Τηλεπικοινωνιών, Τροφίμων Ποτών, Φαρμάκου, Χαρτεργατών και Ελαιουργοσαπουνοποιίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ