Τρίτη 17 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Περί ... υγείας

ΚΑΛΟ ΚΙ ΑΥΤΟ! Η Τράπεζα Αλφα Μπανκ παρουσίασε μελέτη για το χώρο της Υγείας και μάλιστα με τίτλο «Πώς να αρρωστήσετε χωρίς να επιβαρύνετε το εθνικό σύστημα Υγείας».

Να υποθέσουμε ότι ένας τραπεζικός οργανισμός ξαφνικά νοιάστηκε για το επίπεδο υγείας της χώρας; Οτι έχει τόσο μεγάλο ενδιαφέρον για τον ελληνικό λαό, ώστε μπαίνει στον κόπο να εκπονεί μελέτες για το καλό του;

Αν είναι έτσι, θα μπορούσε να κάνει κάτι για τα δάνεια που χορηγεί στον κοσμάκη κι ο οποίος για να τα ξεπληρώσει ζει επί δεκαετίες σε καθεστώς ασφυκτικού άγχους, που δεν είναι και ό,τι καλύτερο για την υγεία του.

Ομως, τα συμπεράσματα της εν λόγω έρευνας μάλλον μας δίνουν να καταλάβουμε περί τίνος πρόκειται. Οπως λένε, πρέπει τα δημόσια νοσοκομεία να γίνουν ανταγωνίσιμα των ιδιωτικών στην ...«προσέλκυση» ασθενών. Γιατί, προφανώς, καταλαβαίνουν τον ασθενή ως «πελάτη» που πρέπει να τον «προσελκύσουν».

Εν ολίγοις, ζητούν και επισήμως περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της Υγείας, που θα τους αποφέρει ποικιλοτρόπως περισσότερα κέρδη. Και το πρόβλημα είναι ότι τέτοιου είδους αιτήματα βρίσκουν ανταπόκριση στις πολιτικές που ασκούνται τα τελευταία 20 χρόνια.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ «παίζει με το θέμα των εκλογών» δηλώνει ο Πέτρος Ευθυμίου, «εμείς δεν παίζουμε με τους θεσμούς» λέει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Το σίγουρο είναι πως αμφότεροι «παίζουν» με τα νεύρα του κόσμου.

Κι αυτό όχι γιατί η ημερομηνία των εκλογών έχει γίνει «μπαλάκι» και μεταφέρεται από μήνα σε μήνα. Αυτό λίγο ενδιαφέρει τον ελληνικό λαό.

Ομως, εκείνα που όντως τον ενδιαφέρουν δυστυχώς δεν έχουν ...χώρο να συζητηθούν μέσα στο χαμό της εκλογολογίας. Κι αυτό είναι βέβαια το πραγματικό «παιγνίδι», στο οποίο επιδίδονται με συνέπεια και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ