Παρασκευή 20 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Δάσκαλε που ... δίδασκες

Τη λαϊκή παροιμία «δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις», θυμίζει η πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση της ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και στο θέμα της φοροδιαφυγής και της άδικης κατανομής των φορολογικών βαρών. Χαρακτηριστικό δείγμα γραφής και ο τρόπος που είδε και σχολίασε η αρμόδια τομεάρχης και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βάσω Παπανδρέου το νέο φορολογικό σχέδιο νόμου της κυβέρνησης, που παρουσιάστηκε χτες - με τις γνωστές «φανφάρες» και διακηρύξεις περί «δικαιότερης κατανομής των φορολογικών βαρών» - από τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, Γ. Αλογοσκούφη.

Σχολιάζοντας το περιεχόμενο του εν λόγω σχεδίου νόμου, η αρμόδια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση της ΝΔ και τον επί των Οικονομικών υπουργό της, όχι μόνο για «εμπαιγμό των φορολογουμένων», αλλά και ότι στα 3,5 χρόνια διακυβέρνησης της χώρας, με τις πολιτικές τους, προχώρησαν σε αναδιανομή εισοδήματος από τους πολλούς στους λίγους και ενίσχυσαν παραπέρα τη φοροδιαφυγή!

Και παραβλέποντας το γεγονός ότι η φοροδιαφυγή και το αντιλαϊκό φοροεισπρακτικό σύστημα που ισχύει στην Ελλάδα είναι «καρπός των γαλαζοπράσινων πολιτικών μονόπλευρης λιτότητας», η κυρία Παπανδρέου αποφάνθηκε πως «η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής συνδέεται άμεσα με ένα δίκαιο και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα»!

Στην ουσία δηλαδή, οι κατηγορίες που απηύθυνε η κυρία Παπανδρέου στην κυβέρνηση της ΝΔ δε διαφέρουν σε τίποτα από τις κατηγορίες που απηύθυνε η ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ, όταν βρισκόταν στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ