Παρασκευή 17 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Κυνική ομολογία της κοροϊδίας

Το αναθεωρημένο Σύνταγμα που ψήφισαν το 2001 ΝΔ και ΠΑΣΟΚ προβλέπει ότι οι συμβάσεις δεν ανανεώνονται, δε γίνονται αορίστου χρόνου. Αυτό απάντησε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης Βασίλης Ανδρονόπουλος, σε πρόσφατη παράσταση διαμαρτυρίας ταξικών συνδικάτων της Αθήνας, τα οποία ζήτησαν να πάψει ο προκλητικός εμπαιγμός που συνεχίζει η κυβέρνηση σε βάρος των συμβασιούχων και να μονιμοποιηθούν όλοι, τώρα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Δηλαδή, η κυβέρνηση ομολογεί ότι κοροϊδεύει τους συμβασιούχους κατάμουτρα, όταν τους λέει πως θα λύσει το πρόβλημά τους. Αλλά και ότι, μαζί με το ΠΑΣΟΚ, δεν μπορούν να δώσουν ουσιαστική λύση, που σημαίνει να δώσουν στους εκατοντάδες χιλιάδες ομήρους σταθερή και μόνιμη εργασία, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Και δεν μπορούν, επειδή ακριβώς αποτελεί στρατηγική τους επιδίωξη η επέκταση της προσωρινής απασχόλησης, σύμφωνα και με την ευρωενωσιακή πολιτική, την οποία συνδιαμορφώνουν και εφαρμόζουν και προς όφελος της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Τα παραπάνω επισημαίνονται ως απάντηση σε όσους μπλε, πράσινους, αλλά και ...ροζ, συνεχίζουν να αποπροσανατολίζουν και να εμπαίζουν τους συμβασιούχους, όταν επικαλούνται διάφορες ευρωπαϊκές οδηγίες που δήθεν θα δώσουν λύση ή ισχυρίζονται ότι θα διαχειριστούν καλύτερα την κατάσταση. Αλλά και ως επισήμανση στους χιλιάδες ομήρους, που πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η ανασφάλειά τους δε θα τερματιστεί, αν δε δυναμώσει η ταξική πάλη, ο αγώνας σε σύγκρουση με τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Κι ανάλογα να ψηφίσουν στις επερχόμενες εκλογές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ