Παρασκευή 17 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Με «κλειστά χαρτιά» για το ασφαλιστικό

Την προπαγάνδα που θα ξεδιπλώσουν ενόψει ΔΕΘ, αλλά κυρίως μπροστά στις εκλογές, ετοιμάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Επί της ουσίας πρόκειται για αναμάσημα των παροχών πτωχοκομείου που είχαν εξαγγείλει στο προηγούμενο διάστημα διανθισμένες, με τη λεγόμενη «εθνική σύνταξη», το «επίδομα» για τις τρίτεκνες οικογένειες, το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων για το 2008 κ.ά. με τα οποία επιχειρούν να υφαρπάξουν τη λαϊκή ψήφο.

Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης μετά τη χτεσινή συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή, δήλωσε ότι οι «μεταρρυθμίσεις είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την καλή πορεία της οικονομίας». Ο κυβερνητικός παράγοντας αναφέρθηκε και στη «σημαντική», όπως τη χαρακτήρισε, «ενίσχυση των οικονομικά ασθενεστέρων», όπως δηλαδή για τα 66 λεπτά τη μέρα που υπόσχονται στους επίσημα - με βάση την ευρωστατιστική - χαρακτηριζόμενους φτωχούς. Στα «θολά νερά» θα συνεχίσουν να ψαρεύουν γύρω από την εφαρμογή της «εθνικής σύνταξης». Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση σκοπεύει να εξειδικεύσει το μέτρο μετά τις εκλογές και μάλιστα να το συνδυάσει με το λεγόμενο «διάλογο για το ασφαλιστικό», δηλαδή με την επιχείρηση καρατόμησης των εναπομεινάντων ασφαλιστικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων των εργαζομένων.

Σημειώνεται ότι με αφορμή ειδικά τις ρυθμίσεις για το ασφαλιστικό και τις σχεδιαζόμενες ανατροπές, το οικονομικό επιτελείο και ο Γ. Αλογοσκούφης, από την πρώτη στιγμή είχαν ταχθεί υπέρ της επίσπευσης των εκλογών, ώστε η ΝΔ με ορίζοντα τετραετίας - σε περίπτωση που τις κερδίσει - να θέσει σε εφαρμογή το αντιδραστικό της σχέδιο. Αυτό που βεβαίως είναι από τώρα ξεκαθαρισμένο στην κυβέρνηση και τη ΝΔ είναι ότι θα κρατήσουν κλειστά τα χαρτιά τους για το ασφαλιστικό και οι σχετικές τοποθετήσεις θα περιλαμβάνουν μόνο τη γενική διατύπωση...«όλοι αναγνωρίζουν την ανάγκη μεταρρυθμίσεων στο σύστημα των συντάξεων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ