Παρασκευή 17 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ - ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Ξεκινούν σήμερα οι εκδηλώσεις για το Μπλόκο της Κοκκινιάς

Με καταθέσεις στεφάνων στα σημεία που εκτελέστηκαν οι πατριώτες στις 17 Αυγούστου 1944 ξεκινούν σήμερα Παρασκευή 17 Αυγούστου και ολοκληρώνονται στις 30 Αυγούστου, οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης των εκτελεσθέντων του Μπλόκου της Κοκκινιάς 1944 που διοργανώνουν οι Αντιστασιακές Οργανώσεις και ο Δήμος Νίκαιας.

Σήμερα οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 6.30 μ.μ. με κατάθεση στεφάνων στην πλατεία Αγίου Νικολάου. Ακολουθεί στις 6.45μ.μ. στην πλατεία 4ου Συγκροτήματος, στις 7 μ.μ. στην πλατεία Δαβάκη, στις 7.30 μ.μ. θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο «Ομήρων Γερμανίας» στο Νεκροταφείο της Ανάληψης και κατάθεση στο μνήμα του ΕΠΟΝίτη Βασίλη Γκιόκα. Στις 8 μ.μ. στην πλατεία Αθηνάς Μαύρου, στις 9.15 μ.μ. στην πλατεία Διαμάντως Κουμπάκη, στις 8.20 μ.μ. στα Αρμενικά (Ακροπόλεως και Αρτέμιδος - Νεάπολη), στις 8.30 μ.μ. στην πλατεία Ηρώων (Γρηγορίου Ε΄ και Ροδοπόλεως), στις 8.45 μ.μ. στην Κ. Γέμελου και Μενεμένης, στις 9 μ.μ. στην Κασταμονής και Ιωνίας.

Στις 9.15 μ.μ. θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο χώρο της Μάνδρας, θα ακολουθήσει ομιλία εκπροσώπων Εθνικής Αντίστασης και του Δημάρχου Νίκαιας Στέλιου Μπενετάτου. Στις 9.30 μ.μ., στον ίδιο χώρο, θα πραγματοποιηθεί συναυλία με αντιστασιακά τραγούδια από τον ερμηνευτή Στέφανο Ψαραδάκο.

Η κεντρική εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή 19 Αυγούστου στην Πλατεία 17ης Αυγούστου 1944. Στις 10 π.μ. θα γίνει η προσέλευση επισήμων, εκπροσώπων και μαζικών φορέων στο χώρο. Θα ακολουθήσουν επιμνημόσυνη δέηση, χαιρετισμοί εκπροσώπων Αντιστασιακών Οργανώσεων, ομιλία του Δημάρχου Νίκαιας, κατάθεση Στεφάνων και πορεία στο χώρο του Κοινοτάφιου του Γ΄ Νεκροταφείου, όπου θα γίνουν ομιλίες και καταθέσεις στεφάνων.

Την Τρίτη 21 Αυγούστου (7 μ.μ. - 12 μ.μ.) θα διεξαχθεί μονοήμερο Τουρνουά Σκακιού τύπου «active -rapid», στο χώρο της Μάνδρας.

Το Τουρνουά αφιερώνεται στα θύματα του Μπλόκου της Κοκκινιάς.

Από την Πέμπτη 23 Αυγούστου - Πέμπτη 30 Αυγούστου στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Μάνος Λοΐζος» από τις 5 μ.μ.- 10 μ.μ. θα διεξαχθεί το 15ο Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά (open) με τίτλο: «Τιμή στην Εθνική Αντίσταση», σε συνεργασία με τον Ο.Φ.Ο.Ν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ