Παρασκευή 17 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Να καταδικαστεί η ένταξη των ΕΔ στο επιθετικό νεοταξικό δόγμα

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, έκανε ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο την ακόλουθη δήλωση, για τη μέρα των Ενόπλων Δυνάμεων:

«Σήμερα, μέρα αφιερωμένη στις Ενοπλες Δυνάμεις, το ΚΚΕ επαναφέρει για μια ακόμη φορά και μπροστά στις εκλογές την ανάγκη με αγώνες και με την ψήφο οι εργαζόμενοι να αντισταθούν και να καταδικάσουν τη θεσμοθετημένη ένταξη του αμυντικού δόγματος της χώρας στο επιθετικό νεοταξικό δόγμα των ασύμμετρων απειλών, με ευθύνη της τότε κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και την ενεργητική συμφωνία της ΝΔ. Η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα του ΝΑΤΟ που υιοθέτησε το δόγμα αυτό. Ετσι, οι Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας συμμετέχουν ήδη σε στρατούς κατοχής, στην πολιτική επιβολής στρατιωτικών εκβιασμών, στην αλλαγή συνόρων και στη χρήση βίας εναντίον λαών που αγωνίζονται ή αντιστέκονται.

Είμαστε αντίθετοι στη θεσμοθέτηση, που έγινε επίσης με συμφωνία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, της ανάμειξης του στρατού στην καταστολή απεργιών και κινητοποιήσεων, ώστε να προστατευτούν τα κέρδη των επιχειρηματιών. Επίσης, εναντίον της μετατροπής των Ενόπλων Δυνάμεων σε μισθοφορικό στρατό του ΝΑΤΟ ή της ΕΕ.

Παλεύουμε για τη μείωση των εξοπλιστικών προγραμμάτων και τον περιορισμό τους αποκλειστικά στις ανάγκες της χώρας, με βάση τη μορφολογία του εδάφους και τη δημιουργία κρατικής αμυντικής βιομηχανίας που ήδη έχει ιδιωτικοποιηθεί με ευθύνη και των δύο κομμάτων εξουσίας. Η νεολαία πρέπει να βγάλει συμπεράσματα από την υποκριτική εκστρατεία για μείωση της θητείας και μετατροπή της θητείας σε τάχα προσοδοφόρο και ενδιαφέρον επάγγελμα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ