Παρασκευή 17 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διαρροές για το πόρισμα Ζορμπά

Νέα στοιχεία από το πόρισμα Ζορμπά για το σκάνδαλο των ομολόγων είδαν το φως της δημοσιότητας τις προηγούμενες μέρες, καθώς συνεχίζονται οι διαρροές σε μερίδα του Τύπου, σύμφωνα με τις οποίες γίνεται λόγος για μεγάλες «προμήθειες» και «μαύρο χρήμα» που καρπώθηκαν τρίτοι από το ομόλογο των 280 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Αρχής για την αντιμετώπιση του βρώμικου χρήματος Γ. Ζορμπάς επικαλείται τις αποκαλύψεις που έκανε ο συνιδιοκτήτης της «Ακρόπολις» Σ. Πρινιωτάκης σε δημοσιογράφο για τη διαδρομή του «μαύρου χρήματος» από τις προμήθειες του ομολόγου των 280 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες που επικαλείται ο Τύπος, ο Σ. Πρινιωτάκης αρνείται ότι η βαλίτσα με τη μίζα των 4,2 εκατ. ευρώ κατέληξε στο συνεταίρο του Γ. Αποστολίδη και υποστηρίζει ότι η «βαλίτσα» είχε άλλους αποδέκτες, τους οποίους, όπως υποστηρίζει, αν αποκαλύψει θα «πρέπει να φύγει από τη χώρα».

Με βάση τις νέες πληροφορίες που ήρθαν στη δημοσιότητα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Π. Ευθυμίου, επιδιώκοντας να αναγάγει σε δικομματικό καυγά το θέμα του σκανδάλου, χωρίς φυσικά να θίξει το καθεστώς της συνέχισης του τζογαρίσματος των αποθεματικών των Ταμείων ανέφερε: «Την αγχώδη εκλογολογία την οποία συντηρεί η κυβέρνηση Καραμανλή και τη διαφαινόμενη άρον άρον διακοπή των εργασιών της Βουλής, είναι φανερό ότι εξηγούν μεταξύ άλλων και οι αναφορές του κ. Πρινιωτάκη. Κατόπιν και αυτού, είναι ορατό για κάθε Ελληνα ότι οι κινήσεις του κ. Καραμανλή αποσκοπούν και στη συγκάλυψη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ