Παρασκευή 17 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Ου ψευδομαρτυρήσεις... »

Παπαγεωργίου Βασίλης

«ΑΝΗΦΟΡΙΖΟΥΜΕ προς την ανάπτυξη» μας είπε ο Κώστας Καραμανλής, «αλλάζουμε σελίδα» μας είπε ο Γιώργος Παπανδρέου και στη συνέχεια παραβρέθηκαν ο καθένας σε μια λειτουργία σαν καλοί χριστιανοί που είναι.

Προφανώς, θεωρούν ότι η εντολή «ου ψευδομαρτυρήσεις» δεν ισχύει στις ...άτυπες προεκλογικές περιόδους. Πόσο μάλλον στις επίσημες. Εκεί τα ψέματα και οι υποσχέσεις που έχουμε να ακούσουμε θα ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο.

Πάντως το μόνο βέβαιο, όμως, είναι ότι για μία ακόμη φορά ...καιγόμαστε. Και με την υποδομή πολιτικής προστασίας που φρόντισαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να διαθέτει η χώρα, μόνο κανένα θαύμα μπορεί να σώσει την κατάσταση.

Οσο για το «μετά», είναι γνωστό. Οικοπεδοποιήσεις και «κόντρα» οικοπεδοποιήσεις. Κάτι μας λέει, δε, ότι τα - παντού διασπαρμένα - μοναστηριακά και εκκλησιαστικά ιδρύματα δε θα είναι καθόλου αδιάφορα για την όλη υπόθεση.

Αλλωστε, μην ξεχνάμε ότι η Εκκλησία είναι ένας από τους μεγαλύτερους, αν όχι ο μεγαλύτερος «κτηματίας» σε αυτή την ταλαίπωρη χώρα. Κι αυτό ισχύει τουλάχιστον τα τελευταία 100 χρόνια.

ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ κρατική εποπτεία στις Ανώνυμες Εταιρείες, δηλώνει περήφανος ο Δημήτρης Σιούφας για το νομοσχέδιο που προωθεί το υπουργείο του. Ούτως ή άλλως, οι ΑΕ έκαναν ό,τι ήθελαν, τώρα το ...θεσμοθετούν κιόλας.

Η μέχρι τώρα νομοθεσία, λέει, ήταν «απόμακρη» και «απρόσωπη». Να υποθέσουμε ότι από εδώ και πέρα στις σχέσεις κράτους και επιχειρηματιών θα εισβάλει το ...συναίσθημα και η επαφή;

Είναι βέβαιο ότι τέτοιες νομοθετικές παρεμβάσεις μόνο για το καλό των εργαζομένων δεν είναι. Ως εκ τούτου, η Νέα Δημοκρατία μπορεί από τώρα να προσδοκά στην πολιτική και κοινοβουλευτική στήριξη του ΠΑΣΟΚ.

Σιγά τώρα μην αφήσουν την προεκλογική αντιπαράθεση να τους ...αποσπάσει από τα βασικά τους καθήκοντα, που είναι τα κέρδη των εταιρειών, η «ανταγωνιστικότητα» και η «ανάπτυξη».


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ