Παρασκευή 17 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Εκλογές για «κομματικούς λόγους»

Με το αποπροσανατολιστικό σύνθημα ότι η κυβέρνηση δεν κάνει «μεταρρυθμίσεις» αλλά «απορυθμίσεις» και κατηγορώντας τη ΝΔ ότι οδηγήθηκε στις πρόωρες εκλογές για «κομματικούς» και όχι «εθνικούς λόγους», υποδέχτηκε το ΠΑΣΟΚ την απόφαση του πρωθυπουργού για πρόωρες εκλογές, επιδιώκοντας παράλληλα να διεκδικήσει το ρόλο του καλύτερου «διαχειριστή» της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής.

Σε πλήρη σύμπνοια με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Θ. Ρουσόπουλο, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Π. Ευθυμίου, έσπευσε να θέσει το ίδιο εκβιαστικό δίλημμα στα λαϊκά στρώματα υποστηρίζοντας ότι το διακύβευμα αυτών των εκλογών, «τα βασικά προκρίματα», είναι ποιος από τους εταίρους του δικομματισμού θα εφαρμόσει και θα προωθήσει τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις... «Οι Ελληνες γνωρίζουν ότι τέσσερα χρόνια τώρα, υπάρχει ένα μόνο έργο της κυβέρνησης Καραμανλή και του κ. Αλογοσκούφη. Δεν υπάρχει καμιά μεταρρύθμιση, ενώ υπάρχει απορύθμιση της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της πατρίδας», δήλωσε ο Π. Ευθυμίου, ισχυριζόμενος ότι με μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ «θα αναστραφεί αυτή η πορεία εκποίησης του δημόσιου πλούτου και εισοδηματικής συντριβής της μέσης ελληνικής οικογένειας, και θα υπάρξει μια δίκαιη αναδιανομή του πλούτου, σε μια κοινωνία δικαιοσύνης, μια δίκαιη κοινωνία». Επιχειρώντας να κρύψει ότι το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ στηρίζει ακριβώς τη συνέχιση αυτής της πολιτικής με την ενίσχυση της άρχουσας τάξης, ο Π. Ευθυμίου προσπάθησε να πουλήσει φύκια για μεταξωτές κορδέλες μοιράζοντας αόριστες υποσχέσεις περί ...δίκαιας κοινωνίας.

Παράλληλα, σύσσωμο το ΠΑΣΟΚ, μετά και τη χτεσινή συνεδρίαση της επιτροπής εκλογικού αγώνα υπό τον Γ. Παπανδρέου, επιτέθηκε στην κυβέρνηση για την ανακοίνωση των πρόωρων εκλογών αναφέροντας ότι επέλεξε να διαλύσει νωρίς τη Βουλή για να μην έρθει αντιμετώπιση με το πόρισμα Ζορμπά που αφορά στο σκάνδαλο των ομολόγων. «Είναι απολύτως ορατό - και οι τελευταίες αποκαλύψεις ισοδυναμούν με αποδείξεις - ότι η κυβέρνηση τρέμει την αλήθεια γύρω από την υπόθεση των ομολόγων», δήλωσε ο Π. Ευθυμίου, και πρόσθεσε ότι «οι εκλογές είναι ένα παιχνίδι συγκάλυψης των αδιεξόδων της, που επιχειρεί να τα μετατρέψει και σε αδιέξοδα της χώρας». Στο ΠΑΣΟΚ επίσης υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να μη φέρει στη Βουλή ούτε τα νομοσχέδια που ανακοίνωσε προκειμένου να τα χρησιμοποιήσει ο πρωθυπουργός σαν εξαγγελίες.

Την ερχόμενη Κυριακή θα συγκληθεί το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ για να εγκρίνει τις υποψηφιότητες, την ίδια στιγμή που στο εσωκομματικό πεδίο επανήλθε ο «κομμένος» από τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ Μ. Νεονάκης για να ταράξει τα νερά στη Χαριλάου Τρικούπη, αφού με επιστολή του προς το Εθνικό Συμβούλιο διεκδικεί το «δικαίωμα του εκλέγεσθαι». Διαμαρτυρόμενος για την απόφαση του Γ. Παπανδρέου να μην τον συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ, ο Μ. Νεονάκης κάνει λόγο για ανεπίτρεπτο τρόπο απομάκρυνσης.

Από σήμερα αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα ως νέος εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ ο Γ. Ραγκούσης, ο οποίος θα αντικαταστήσει για την προεκλογική περίοδο τον Π. Ευθυμίου. Ο Γ. Ραγκούσης είναι δήμαρχος Πάρου και αποτελεί προσωπική επιλογή του Γ. Παπανδρέου για τη θέση του εκπροσώπου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ