Τετάρτη 29 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ Η ΧΩΡΑ
Δεν υπάρχει τσίπα

Οταν το ΠΑΣΟΚ βγαίνει να καταγγείλει την πολιτική που τα τελευταία χρόνια εφαρμόζει εναλλάξ με τη ΝΔ, μετατρέποντας τα δάση και τις παραλίες της χώρας σε εμπόρευμα με το οποίο θησαυρίζουν οι επιχειρηματίες, τότε φαίνεται ότι στη Χαριλάου Τρικούπη μέσα στην παραζάλη για την ανακατάληψη της εξουσίας η λέξη «τσίπα» έχει χάσει κάθε νόημα.

Βγήκε προχτές ο Γ. Παπανδρέου με ανακοίνωσή του προς τον ελληνικό λαό και ανέφερε: «Οι οργανωμένοι εμπρηστές στη χώρα μας είναι οι κερδοσκόποι, εκείνοι που επιβουλεύονται τον δημόσιο πλούτο της χώρας μας, για τα άνομα συμφέροντά τους. Εκείνοι που επιδιώκουν να οικοπεδοποιήσουν και να καταπατήσουν αυθαίρετα τα δάση, τις παραλίες και τα νησιά μας». Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, λοιπόν, παρουσίασε με γλαφυρό τρόπο την κοινή πολιτική του δικομματισμού που οπλίζει το χέρι των εμπρηστών, αλλά εντελώς υποκριτικά την απέδωσε στη διακυβέρνηση της ΝΔ και όχι στην κοινή τους πορεία.

-- Είπε ο Γ. Παπανδρέου: «Αυτοί ενθαρρύνονται (σ.σ. οι εμπρηστές) όταν μια κυβέρνηση προσπαθεί, ακόμα και με νοθεία στη Βουλή, να αλλάξει το "άρθρο 24" του Συντάγματος που προστατεύει τα δάση μας». Ο ίδιος όμως ...«ξέχασε» ότι πριν τους ...ενθαρρύνει η ΝΔ είχε φροντίσει το ΠΑΣΟΚ, όταν το 2001 αναθεώρησε το άρθρο 24 που σύμφωνα με τους δασολόγους αποχαρακτήρισε 30 - 40 εκατομμύρια στρέμματα δάσους.

-- Είπε ο Γ. Παπανδρέου: «Οταν μια κυβέρνηση προωθεί τροπολογίες για τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων και καταπατήσεων». Αλλά προφανώς «ξέχασε» την «τροπολογία Πάχτα» που άναψε το πράσινο φως για να γίνουν 2.500 βίλες μέσα σε δάσος από την «Πόρτο Καρράς». Τότε που εννέα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με τροπολογία στον αναπτυξιακό νόμο, έδωσαν τη δυνατότητα στον επιχειρηματία Στέγγο να οικοδομήσει σε 17.000 στρέμματα δάσους στη Σιθωνία της Χαλκιδικής... απαλλάσσοντας (!!!) την οικοδόμηση της περιοχής από υποχρεώσεις και περιορισμούς που αφορούν στην «τήρηση της διαδικασίας χαρακτηρισμού του δασικού κώδικα» και «διατάξεις που σχετίζονται με τη δόμηση περιοχών εκτός σχεδίου»!!!

-- Είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ: «Οταν μια κυβέρνηση προωθεί Προεδρικά Διατάγματα και Υπουργικές Αποφάσεις για την υπερεκμετάλλευση των παραλιών και νησιών μας». Δεν είπε όμως ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με το νόμο 3208/2003 (που εφαρμόζει και σήμερα η ΝΔ) μέσω της αλλαγής του ορισμού των δασών και της δασικής έκτασης, παρέδωσε στους ιδιώτες για τσιμεντοποίηση εκατομμύρια στρέμματα δασικών εκτάσεων.

Δεν μπορεί να κοροϊδέψει κανέναν, λοιπόν, ο Γ. Παπανδρέου. Η σημερινή κυβέρνηση ακολουθεί την ίδια πολιτική με τη χτεσινή. Χέρι χέρι εγκληματούν σε βάρος του λαού και του δασικού πλούτου της χώρας.


Π. Θ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ