Τετάρτη 29 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ Η ΧΩΡΑ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΗΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Τώρα είναι η ώρα της δράσης!

Ανακοίνωση, με την οποία προτείνονται συγκεκριμένα μέτρα για την περιοχή

«Ολοι στη μάχη για τη σωτηρία των δασών και τις ζωές των συνανθρώπων μας», είναι το κάλεσμα που απευθύνει σε όλους η ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ. Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε υπογραμμίζεται:

«Βρισκόμαστε μπροστά στη μεγαλύτερη ίσως καταστροφή στη νεότερη ιστορία της χώρας και φυσικά στο νομό Ηλείας. Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή των πυρκαγιών κάλεσε από τη Ζαχάρω, μέσω της ΓΓ της ΚΕ Αλέκας Παπαρήγα, σε παλλαϊκή συστράτευση για τη σωτηρία των δασών και των ανθρώπινων ζωών. Από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, τα μέλη και τα στελέχη του ΚΚΕ διατάχθηκαν στα μέτωπα της φωτιάς. Η ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ καλεί τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, τους φίλους και τους οπαδούς του και όλο το λαό σε πλήρη ετοιμότητα και επαγρύπνηση για να αποτρέψουμε όσο το δυνατόν τα χειρότερα. Ολες οι δυνάμεις του Κόμματος και της ΚΝΕ, σύμφωνα με την απόφαση του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, είναι διαθέσιμες για να βοηθήσουν στους σχεδιασμούς της πολιτικής προστασίας για τη φύλαξη εκείνων των σημείων που δεν έχουν πάρει ακόμα φωτιά, αλλά και στα μέτωπα της φωτιάς».

«Στην αντιμετώπιση της κρίσης - συνεχίζει η ανακοίνωση - διαπιστώθηκαν σοβαρότατες ελλείψεις, αλλά και ανυπαρξία κάθε σχεδίου ετοιμότητας από την πλευρά τόσο της κυβέρνησης όσο και της νομαρχίας, στα πλαίσια της πολιτικής προστασίας της οποίας προΐσταται ο ίδιος ο νομάρχης. Εστω και τώρα, είναι ανάγκη να υπάρξει οργανωμένο σχέδιο αξιοποίησης λαϊκών δυνάμεων για την προστασία εκείνων των δασικών περιοχών που δεν κάηκαν ακόμη, αλλά και για την ενδυνάμωση κάθε δασοπυροσβεστικού μέτρου».

Η ΝΕ Ηλείας απαιτεί: «Αμεσα, τώρα, να παρθούν όλα εκείνα τα μέτρα για την αντιμετώπιση των οξύτατων προβλημάτων της επόμενης μέρας. Καλούμε την κυβέρνηση και τη νομαρχία να επιτάξουν άμεσα τις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες ("Γκρεκοτέλ", "Αλντεμάρ" κ.ά.) και να στεγαστούν σ' αυτές όλοι οι πυρόπληκτοι. Ούτε ένα αντίσκηνο να μη στηθεί. Ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης των αστέγων. Τώρα να παρθούν όλα εκείνα τα μέτρα για την αντιμετώπιση προβλημάτων, όπως ελλείψεις σε νερό, φως, υγειονομική βοήθεια, καθαρισμός δρόμων κ.ά.».

Η ανακοίνωση καταλήγει τονίζοντας: «Η οργή, η αγανάκτηση, η πικρία είναι συναισθήματα που δικαίως πλημμυρίζουν το λαό. Είναι όμως επιτακτική η ανάγκη τώρα να εξαχθούν ουσιαστικά συμπεράσματα από τη μεγάλη αυτή καταστροφή. Στην οργανωμένη επίθεση κατά των λαϊκών δικαιωμάτων, απαιτείται να αντιτάξουμε οργανωμένη λαϊκή κινητοποίηση και παρέμβαση, πολιτική δράση τέτοια που να συμβάλει να αλλάξει ο συσχετισμός των δυνάμεων, να δεχτούν πλήγματα τα κόμματα εξουσίας, να ανοίξει ένα παράθυρο για θετική πορεία των πραγμάτων, να αποτραπούν νέες και μεγαλύτερες τραγωδίες.

Η ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ καλεί τους κομμουνιστές να πρωτοστατήσουν στα συνδικάτα, στους μαζικούς φορείς του νομού, ώστε με όρους μαζικής δράσης να εκφραστεί η παλλαϊκή στράτευση και κινητοποίηση. Τώρα είναι η ώρα της δράσης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ