Τετάρτη 29 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ Η ΧΩΡΑ
ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΜΑΧΗ
Καθημερινά στην πρώτη γραμμή

Μέλη της ΚΝΕ, ρίχνουν σύρματα, για να βοηθήσουν στην καλύτερη περιπολία
Μέλη της ΚΝΕ, ρίχνουν σύρματα, για να βοηθήσουν στην καλύτερη περιπολία
Με μαχητικότητα, τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, όλες αυτές τις μέρες, ρίχτηκαν στη μάχη των πυρκαγιών. Από την Αθήνα, την Πελοπόννησο, μέχρι τη Μακεδονία, την Ηπειρο και τα νησιά του Αιγαίου, το σύνολο των κομματικών δυνάμεων, μαζί με άλλους εθελοντές, πυροσβέστες κλπ., δίνουν καθημερινό αγώνα ενάντια στην πύρινη λαίλαπα, εφαρμόζοντας στην πράξη το κάλεσμα του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Αλλωστε, οι κομμουνιστές, δε θα μπορούσαν να μείνουν αδιάφοροι όταν άνθρωποι καίγονται, χωριά πολιορκούνται και ο δασικός πλούτος καταστρέφεται.

Στην Αρκαδία, από χτες, ομάδες περιφρουρούν σε σημεία που έχουν υποδειχτεί. Στο Ελάτι, με δύο αυτοκίνητα βρίσκονταν σε επιφυλακή όλο το 24ωρο. Στα χωριά Δάρα και Βύτινα, αλλά και σε άλλα χωριά, έφτιαξαν Επιτροπές Περιφρούρησης. Εδωσαν μάχη στη φωτιά της Μεγαλόπολης. Με ανακοινώσεις και εξορμήσεις, καλούσαν τον κόσμο, με κάθε τρόπο να συνδράμει. Μάλιστα, η ΚΟ Αρκαδίας, πρότεινε στο νομάρχη να επιτάξει τις μπουλντόζες της ΔΕΗ και ιδιοκτητών ώστε να φτιαχτεί ασπίδα προστασίας στο Μαίναλο. Ο νομάρχης αρνήθηκε, λέγοντας ότι η κατάσταση ελέγχεται, όταν την ίδια στιγμή, οι φλόγες μαίνονταν στις παρυφές του όρους...

Στη Μεσσηνία ομάδες μελών, φίλων του Κόμματος και της ΚΝΕ, μπήκαν στη μάχη της κατάσβεσης στον Ταΰγετο, στην Τσακώνα και στην Τριφυλλία. Παράλληλα, με μαζικές εξορμήσεις και ανακοινώσεις με αυτοκίνητο στο κέντρο της πόλης και την παραλία, καλούσαν τον κόσμο να βοηθήσει, με αποτέλεσμα πολλοί να είναι αυτοί που έσπευσαν να συνδράμουν στις προσπάθειες κατάσβεσης.

Προλαμβάνοντας τις αναζωπυρώσεις
Προλαμβάνοντας τις αναζωπυρώσεις
Στη Λακωνία, οι κομμουνιστές με κατοίκους της Αράχοβας Λακωνίας, μάχονταν όλη τη νύχτα της Κυριακής και ανέκοψαν ένα μεγάλο μέτωπο του Πάρνωνα, χωρίς ίχνος παρουσίας πυροσβεστικών μέσων. Παράλληλα, μια άλλη ομάδα, με επικεφαλής τον κομμουνιστή δήμαρχο Οινούντος Λακωνίας, Βαγγέλη Βολιώτη, δίνουν μάχη στον Πάρνωνα, ενώ ο δήμος έχει συγκροτήσει λαϊκές επιτροπές φύλαξης της περιοχής του δήμου και ευρύτερα.

Στη Φθιώτιδα μέλη και φίλοι του ΚΚΕ βρέθηκαν στη φωτιά στο Δίλοφο Σπερχιάδας και στη Γιαννιτσού. Επιπλέον, συγκροτήθηκαν τρεις ομάδες περιφρούρησης, οι οποίες ήταν σε επιφυλακή και πραγματοποιούσαν περιπολίες σε άλση και πάρκα περιαστικού πρασίνου (όπως στον Αγ. Λουκά).

Στη Σάμο, μέλη του Κόμματος, μαζί με ευαισθητοποιημένους πολίτες, έσβησαν φωτιά στη Χώρα, πριν ακόμη αυτή πάρει μεγάλες διαστάσεις και πριν ακόμη φτάσουν τα πυροσβεστικά μέσα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ